19/4/13

ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ...

 Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις από τους τραυματισμένους εργάτες της Μανωλάδας, επισκέφτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, όπου επανέλαβε ότι οι αλλοδαποί εργάτες στις φραουλοκαλλιέργειες της περιοχής δεν θα απελαθούν, αλλά θα τους παραχωρηθεί άδεια παραμονής.

«Μην φοβάστε, δεν θα φύγετε, θα σας δοθεί άδεια παραμονής» είπε ο κ. Δένδιας στους νοσηλευόμενους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.


Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο υπουργός χαρακτήρισε το αιματηρό επεισόδιο στη Μανωλάδα ως καθολικά απαράδεκτο. «Θέλω να επαναλάβω αυτό που είπα και στη Μανωλάδα ότι αυτό το οποίο συνέβη αποτελεί ευθεία προσβολή στην ιδέα της ανθρωπιάς και είναι κάτι το καθολικά απαράδεκτο. Δεν εκπροσωπεί ούτε την ελληνική κοινωνία, ούτε τον ελληνικό λαό» και κατέληξε ο κ. Δένδιας: «Είχα την ευκαιρία εδώ στο νοσοκομείο της Πάτρας να δω ορισμένους από τους τραυματισθέντες, να τους ευχηθώ περαστικά και να τους διαβεβαιώσω ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να τους απελάσει».

Στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε από το νοσοκομείο για την Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας έφθασε το πρωί της Παρασκευής στη Μανωλάδα, συνοδευόμενος από κλιμάκια αστυνομικών και επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας, όπου επισκέφτηκε καταυλισμό αλλοδαπών.

Εκεί καταδίκασε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών εργατών, ενώ διέψευσε χθεσινά δημοσιεύματα που ήθελαν τα θύματα να έχουν συλληφθεί και να απειλούνται με απέλαση.
«Αυτό που συνέβη δεν είναι μόνο είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Ν. Δένδιας, ενώ τόνισε ότι δεν θα απελαθούν τα θύματα.
«Αυτό που συνέβη εδώ όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
«Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ ότι όσον αφορά το ευρύτερο κράτος, ότι δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι'αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται», σημείωσε ο υπουργός.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».


ethnos.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: