1/9/14

Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 Ουσιαστικά δημιουργείται το ατομικό προσωπικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο.

- Θα καταγράφονται εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία
- Θα συγκεντρώνονται σε βάση δεδομένων τα έξοδα κάθε πολίτη
- Ατομικός φάκελος στην εφορία για κάθε φορολογούμενο
- Από τον Απρίλιο έρχεται το νέο περιουσιολόγιο Τον ερχόμενο Απρίλιο έρχεται το νέο περιουσιολόγιο με την εφορία να αποκτά πλήρη στοιχεία για το εισόδημα, την κινητή και την ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου ξεχωριστά.
Παράλληλα θα είναι δυνατό στην εφορία να ελέγχει κάθιε οικονομική δραστηριότητα του φορολογούμενου, από εισόδημα και καταθέσεις ως κίνηση δανείων πιστωτικών καρτών αλλά και πληρωμές διδάκτρων, νοσηλίων κλπ
Ατομικός φοροφάκελος για όλους από τον Απρίλιο
Είναι χαρακτηριστικό ότι θα είναι δυνατό στην εφορία να έχει στοιχεία ακόμη και για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ.Ήδη ανάλογα δεδομένα έχουν αρχίσει να συλλέγονται σε πιλοτική βάση, το νέου τύπου περιουσιολόγιο ωστόσο θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Απρίλιο. Αυτός είναι και ο λόγος κατάργησης των τεκμηρίων.
Με τον νέο τρόπο ελέγχου η εφορία θα έχει πλήρη εικόνα, ώστε να μπορεί να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους real time μάλιστα στο πόθεν έσχες των φορολογουμένων και παράλληλα να ελέγχει κίνηση κεφαλαίων τα οποία μπορεί να προδίδουν κρυφά εισοδήματα.
Ουσιαστικά δημιουργείται το ατομικό προσωπικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο. Μια ατομική βάση δεδομένων όπου θα μπαίνουν
Καταθέσεις στις τράπεζες
Τοποθετήσεις χρημάτων σε ομολογα, μετοχές κλπ
Συμμετοχή σε εταιρείες
Αγορές ακινήτων
Αγορές αυτοκινήτων, σκαφών κλπ
Αγορές μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, έργα τέχνης κλπ
Πληρωμές δανείων, πιστωτικών καρτών
Γονικές παροχές
Πληρωμές ενοικίων, διδάκτρων, λογαριασών ΔΕΚΟ κλπ

yahoo.gr

 Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: