26/4/14

ΜΕ ΤΟ ESA95 ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 Στις 10 Οκτ 2014, η Ελλάδα θα δείξει , εκτιμώμενη αυξηση του ΑΕΠ της κατά 2,4 με 2,5 %
Εκεί μάλλον στηρίζεται η προεκλογική εκστρατεία της κυβέρνησης και μάλλον ως προεκλογική φιέστα θα χρησιμοποιηθεί.

Δεν ειναι ομως πραγματική.
Οποιος διάβασε την ανακοίνωση του Υπ.Οικ. για το έλλειμα και το πλεόνασμα , θα του κινούσε τη περιέργεια αυτο το "ESA 95"
Τί είναι;
Αποτελεί τα αρχικά του European Systems of Accounts, δηλαδή του Ευρωπαικού Συστήματος Λογαριασμών (εννοείται της Κεντρικής Κυβέρνησης-συντομογραφία συχνά ως ESA) είναι το σύστημα των εθνικών λογαριασμών και περιφερειακών λογαριασμών που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ESA95 είναι πλήρως συμβατό με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών Εθνικών Λογαριασμών (SNA 1993), όσον αφορά τους ορισμούς, λογιστικούς κανόνες και ταξινομήσεις. [1] Ωστόσο, ενσωματώνει ορισμένες διαφορές, ιδίως στην παρουσίασή του, που συνάδουν περισσότερο με τη χρήση εντός της της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΕSA 95 είναι υπό αναθεώρηση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την ενημέρωση του SNA 1993, και ξεκίνησε το 2003 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.


Το νέο ESA λοιπόν "βλέπει" μερικά μεγέθη-ποσά των Κρατών-μελών  ως "κεφαλαιοποιηθέντα" , όπως το R&D και οι αμυντικές δαπάνες.
Αποτέλεσμα είναι να μήν λογιστικοποιούνται στη χρήση, όπως λέμε στα οικονομικά , αλλά να επιβαρύνουν και μετάπειτα χρήσεις, ίσως μέσω ενός συστήματος αποσβέσεων..

Οπως κατονομάζει και η μελέτη προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ όλων των χωρών με αυτο τον τρόπο

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/esa_2010/documents/technical_press_briefing_ESA_2010.pdf

Γιάννης Πουρνάρας
Λογιστής Ά Msc

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: