11/3/12

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΗ ΦΕΝΚ ΣΟΥΙ

 Το γραφείο πρέπει να αποτελεί ένα χώρο παραγωγικό που να εκπέμπει γαλήνη και να φέρνει οικονομική ευημερία. Σύμφωνα με...
τη θεωρία του Feng Shui, για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να συνδυάσουμε στοιχεία της εργονομίας, της οικολογίας και της ψυχολογίας.
Μερικές λεπτομέρειες μπορούν να το
μεταμορφώσουν από ασφυκτικό χώρο δουλειάς σε ένα άκρως δυναμικό περιβάλλον. Κάποιες από τις ενέργειες που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι ακόλουθες.

Ο πρώτος και κυριότερος κανόνας είναι να αποφεύγετε την ακαταστασία. Το γραφείο σας πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Οργανώστε τα χαρτιά και τους φακέλους σας με προσοχή. Σε ένα ακατάστατο δωμάτιο και πνιγμένο στα χαρτιά και τους φακέλους γραφείο θα είμαστε περιτριγυρισμένοι από αρνητική ενέργεια, αφού σύμφωνα με το Feng Shui η αταξία των πραγμάτων σκοτώνει τη θετική ενέργεια στο χώρο. Αντιμετωπίστε όσα από τα χαρτιά αυτά είναι σημαντικά με σεβασμό, γιατί συμβολίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης και πετάξτε αυτά που δεν χρειάζεστε, καθώς και οτιδήποτε σας φέρνει κακές αναμνήσεις.

Η θέση του γραφείου δεν πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την πόρτα. Τοποθετήστε το μακριά αλλά με το βλέμμα στην πόρτα του χώρου, για να δίνει την εικόνα πως βρίσκεστε σε θέση ηγετική. Σύμφωνα με μία μεταφορά του Feng Shui, η δουλειά "μπαίνει" από την πόρτα και δεν πρέπει να της έχετε γυρισμένη την πλάτη. Αποφύγετε το γραφείο σας να "κοιτάει" σε διαδρόμους, σκάλες, αποθηκευτικούς χώρους, ασανσέρ ή τουαλέτες, γιατί αυτό θα σας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Φροντίστε, ωστόσο, πίσω από την πλάτη σας να βρίσκεται κάποιος τοίχος ή κάποια γωνία που θα σας παρέχει μία νοητή στήριξη. Αν δε μπορέσετε να αποφύγετε την πλάτη στο παράθυρο φροντίστε τουλάχιστον το παράθυρο να "κοιτάει" σε κάποιο ψηλό κτίριο, που σα "νοητό βουνό" θα σας στηρίζει ή σε τοίχο. Επίσης, αντενδείκνυται να βλέπει σε δύο διαφορετικούς τοίχους που κάνουν γωνία, γιατί προκαλεί συναισθηματικό άγχος.

Ο φωτισμός του γραφείου σας σε συνδυασμό με τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σας. Αποφύγετε τους θολούς φωτισμούς και τους λαμπτήρες φθορισμού και τοποθετήστε ένα φίλτρο στην οθόνη του υπολογιστή σας που θα απορροφά τη γυαλάδα και τη βλαβερή ακτινοβολία. Τοποθετήστε στο γραφείο μία λάμπα με κόκκινο καπέλο που θα διαχέει στο χώρο το ζεστό χρώμα της φωτιάς. Το κόκκινο είναι για τους Κινέζους το χρώμα της ευημερίας και βοηθάει πολύ όταν βρίσκετε σε κάποιο σημείο του γραφείου σας, όπως π.χ. σε ένα έργο τέχνης με πιτσιλιές χρωμάτων.

Ακολούθως, ευοίωνα για το χώρο σας χρώματα είναι το κίτρινο και το μοβ, ενώ το πράσινο ξεχωρίζει για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες. Δοκιμάστε αυτά τα χρώματα βάφοντας τους τοίχους του γραφείου με τις απαλές και ζεστές τους αποχρώσεις και αφήστε άφθονο φυσικό φως να εισβάλλει από τα παράθυρα. Ισορροπήστε φωτεινά και σκοτεινά χρώματα, μαλακές και σκληρές επιφάνειες, απαλά και τραχιά υφάσματα για τα παράθυρα, τα έπιπλα και το πάτωμα.
Επιλέξτε έπιπλα ποιοτικά και αναπαυτικά που θα σας δίνουν ένα αίσθημα σταθερότητας και σιγουριάς. Τοποθετήστε όμορφα αντικείμενα που θα τραβάνε το μάτι και κάποιο προσωπικό σας είδος (π.χ. μία φωτογραφία) που θα κάνει το χώρο σας πιο οικείο και ευχάριστο.

Η θέση του υπολογιστή είναι επίσης πολύ σημαντική για το Feng Shui. Τοποθετήστε τον στο βόρειο ή δυτικό τμήμα του γραφείου για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας. Αν όμως χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να παράγετε εισόδημα τοποθετήστε τον στα νοτιοανατολικά του γραφείου σας. Φροντίστε να έχετε τα καλώδια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου σας πάντα τακτοποιημένα ή ακόμα καλύτερα κρυμμένα. Πέραν του ότι θα μειώσετε την ακαταστασία, το Feng Shui λέει ότι έτσι θα βοηθήσετε στην ελεύθερη ροή του chi (της παγκόσμιας ενέργειας).
Για να δώσετε πραγματικά στο γραφείο μια ζωντανή και υγιή ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε αρκετά φυτά. Αυτό θα βοηθήσει και στην εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της εναέριας κυκλοφορίας, όπως επίσης θα βοηθήσει στην αιτιολογία της ενέργειας στο δωμάτιο. Τα περισσότερα φυσικά στοιχεία είναι για το καλύτερο, καθώς μειώνουν το στρες και να έχετε αίσθημα πιο σταθερή και συνδέεται με τη γη.
Δεν πρέπει, όμως, να έχετε κάκτους ή φυτά με μυτερά φύλλα στο γραφείο σας γιατί τα λεπτά αγκυλωτά τους άκρα μπορούν να προκαλέσουν "shar chi", δηλαδή αρνητική ενέργεια. Προτιμήστε φυτά πράσινα και φυλλώδη και τοποθετήστε τα στα αριστερά του γραφείου σας ή του χώρου εργασίας. Σύμφωνα με το Feng Shui τα "τυχερά" φυτά είναι το μπαμπού και η παχίρα (pachira aquatica), ένα μικρό ποώδες φυτό που είναι γνωστό και ως money tree.

Το στοιχείο του νερού μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο γραφείο σας τοποθετώντας ένα επιτραπέζιο σιντριβάνι με πίδακες νερού ή ένα ενυδρείο στα βόρεια, ανατολικά ή νοτιοανατολικά του γραφείου σας, που θα ενεργοποιήσει την επαγγελματική η επιχειρησιακή σας επιτυχία.

Τέλος, όσον αφορά τη διακόσμηση μπορείτε να τοποθετήσετε εικόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες που δείχνουν διαδρομές ή δρόμους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς καθοδηγούν το μυαλό να βλέπει στο μέλλον και να οραματίζεται νέες ευκαιρίες που μπορεί να οδηγήσουν στην επιτυχία.
Συμβουλές!

1) Η τύχη της καριέρας ενεργοποιείται όταν διαλέγετε ως χώρο μελέτης τη βορειοδυτική πλευρά του γραφείου ή του σπιτιού σας.

2) Τοποθετήστε το χρηματοκιβώτιο, που συμβολίζει το μεταλλικό στοιχείο, ή την ταμιακή σας μηχανή στο δυτικό ή βορειοδυτικό τμήμα του χώρου. Το χρηματοκιβώτιο συμβολίζει την ευημερία και την οικονομική ασφάλεια της επιχείρησης.

3) Ο Νότος αντιπροσωπεύει τη Φήμη, τοποθετήστε εκεί ένα φυτό γρήγορης ανάπτυξης και ένα σποτ φωτισμού με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.

4) Αποφύγετε τους καθρέφτες γιατί μπορούν να αντανακλούν την αρνητική ενέργεια των πελατών στα άτομα του γραφείου, ενώ τον έλεγχο της ενέργειας πρέπει να τον διατηρείτε εσείς.

5) Διακοσμήστε το παράθυρο του χώρου με τα χαρακτηριστικά κρεμασμένα μεταλλικά κουδουνάκια, τύπου ονειροπαγίδα, που ο ήχος τους με τον αέρα διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες. Εναλλακτικά κρεμάστε ένα κρυστάλλινο διακοσμητικό που, πέρα από τους υπέροχους χρωματισμούς του με το φως του ήλιου, θα ενεργοποιήσει το chi του χώρου.


petitemaisonblog.blogspot.comhttp://partaolablog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: