3/5/13

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ AIDS ΔΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!

  Εκπληκτικό επιστημονικό επίτευγμα βρίσκεται πολύ κοντά, εάν κανείς πιστέψει όσα μεταδίδει το ρωσικό
δίκτυο «Russia Today», το οποίο
σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα του, αναφέρει ότι δανέζικη ερευνητική ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη.....
θεραπεία του ιού HIV γνωστού και ως Σύνδρομο Ανοσοποιητικής Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS).

Οι ίδιοι οι επιστήμονες δηλώνουν ότι βρίσκονται στα όρια του μεγάλου επιτεύγματος ευελπιστώντας να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις τους προσεχείς μήνες.

Το παρόν διάστημα, οι επιστήμονες που έδρα τους έχουν το πανεπιστήμιο του Άαρχους, διενεργούν κλινικές δοκιμές στις οποίες δοκιμάζεται μια «καινοτόμος στρατηγική» στην αντιμετώπιση της ασθένειας, όπου ο ιός αποσυνδέεται από το ανθρώπινο DNA και καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Ήδη, οι πρώτοι 15 εθελοντές βοηθούν την επιστημονική ομάδα κι αν όλα πάνε καλά, οι δοκιμές θα γενικευθούν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Η εκτίμηση που επικρατεί και γεμίζει αισιοδοξία και τους επιστήμονες και όλο τον κόσμο, είναι ότι πλέον μπορεί να βρεθεί μια οικονομική θεραπεία για την ασθένεια. Στα εργαστήρια έχει ήδη αποδειχθεί ότι η στρατηγική δουλεύει, οπότε οι κλινικές δοκιμές θα αποδείξουν εάν όντως πρόκειται για την τόσο σημαντική αυτή θεραπεία που θα λυτρώσει την ανθρωπότητα από τη μάστιγα.

Οι εργαστηριακές δοκιμές ήταν μάλιστα τόσο επιτυχείς, που η δανέζικη κυβέρνηση χορήγησε τη διενέργεια κλινικών δοκιμών με σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξοικονόμηση για τα συστήματα υγείας θα είναι τεράστια, ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση βοηθάει ώστε να είναι τόσο ισχυρό το κίνητρο για την εξεύρεση της θεραπείας, ώστε να υπερβεί τα εμπόδια, αφού εξίσου τεράστια είναι και τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών που θησαυρίζουν πουλώντας φάρμακα τα οποία ο ασθενής πρέπει να τα παίρνει μέχρι το τέλος της ζωής του ...

Η τεχνική των Δανών έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, οι Δανοί προχώρησαν πρώτοι σε κλινικές δοκιμές ... Στη Βρετανία μάλιστα, πέντε εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ερευνητικών ιδρυμάτων (Oxford, Cambridge, Imperial, University College London and King's College) έχουν δημιουργήσει κοινοπραξία (CHERUB: Collaborative Eradication of Reservoirs UK Biomedical Research Centre Group) αφιερωμένη στην έρευνα για τη θεραπεία του AIDS.

Οι Δανοί όμως φαίνεται ότι τους «έβαλαν τα γυαλιά», ή απλώς είχαν πολύ μεγαλύτερη επιθυμία ταχείας διεκπεραίωσης της έρευνας ...

Πηγή

onlyfreegr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: