17/7/14

Διαταγή πληρωμής και… ξεσπιτώματος στο όνομα του ελληνικού λαού

 Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες…
Χωρίς κανένα έλεος, ακόμη και αν ο οφειλέτης έχει προσφύγει στο νόμο.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που κάθε πολίτης προσπαθεί να σώσει την περιουσία του όπως μπορεί από τις κατασχέσεις λόγω χρεών, με την πλήρη σύμπραξη και ανοχή ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και της «τραπεζικής επιχειρηματικότητας».
Στο όνομα του ελληνικού λαού, το ελληνικό Δημόσιο ενίσχυσε με περισσότερα από 300 δις ευρώ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο αρνείται να ανοίξει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης και παράλληλα, επιχειρούν με άκυρες συμβάσεις να βάλουν στο χέρι την περιουσία των δανειοληπτών – πελατών τους.  Η δικαιοσύνη συχνά διευκολύνει τις τράπεζες στην έκδοση διαταγών πληρωμής, που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους και παρά το γεγονός ότι ο δανειολήπτης έχει αιτηθεί την υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 
Στο όνομα του ελληνικού λαού, Ειρηνοδίκης στη Χαλκιδική εξέδωσε διαταγή πληρωμής για χρέος περίπου 15.000 ευρώ κατά δανειολήπτη – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος έχει κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη και έχει λάβει και προσωρινή διαταγή με την οποία ορίζονται οι καταβολές του με την τελική εκδίκαση της υπόθεσης!
Αν ο δανειολήπτης διαθέτει περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Αν όμως, δε διαθέτει περιουσία και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος), σε έχει για τα καλά στο χέρι… Υπενθυμίζεται ότι, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει   με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής.
Η τράπεζα γνωρίζει πολύ καλά ότι αν ο δανειολήπτης βρεθεί και πάλι σε αδυναμία πληρωμής, και λήξει η περίοδος αποπληρωμής και της τέταρτης δόσης, τότε η τράπεζα θα ξανακαταγγείλει τη σύμβαση, ώστε να κάνει απαιτητό το σύνολο της οφειλής, αφού μάλιστα έχει ήδη στείλει διαταγή πληρωμής στον οφειλέτη. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Και τότε θα αρχίσουν και πάλι τα δύσκολα για τον οφειλέτη…
Είναι πλέον περισσότερο από ξεκάθαρο ότι πλέον η θηλιά σφίγγει γύρω από τους δανειολήπτες, ακόμη και γύρω από όσους έχουν τη δυνατότητα από το νόμο να ζητήσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Για όλους τους υπόλοιπους έχουν ήδη ανοίξει οι Ασκοί του Αιόλου.
Η κυβέρνηση πλέον έχει δώσει το πράσινο φως για την άλωση των πάντων όσων αφορά τους οφειλέτες. Η τελική εισήγηση για τη περιβόητη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προβλέπει μέτρα – σοκ όπως την ανάληψη της διοίκησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, της κυριότητά και των σπιτιών, ώστε οι δανειολήπτες να καταντήσουν να είναι ενοικιαστές του ίδιους τους του σπιτιού. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» της οφειλής τους καθώς προφανώς μία τέτοια λύση δεν είναι συμφέρουσα για την τράπεζα που θέλει πάση θυσία «να βγάλει τα λεφτά της». Άλλωστε, πουθενά δεν υπάρχει η πρόβλεψη για εκκαθάριση της οφειλής από τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους συναλλαγών ώστε ο δανειολήπτης να αποπληρώσει μόνο όσα οφείλει στην τράπεζα, χωρίς τις επιπρόσθετες παράνομες επιβαρύνσεις.
Με μαστίγιο και χωρίς κανένα καρότο κυβέρνηση και τραπεζίτες επιχειρούν να υποχρεώσουν τους δανειολήπτες να συνεργαστούν. Μόνο που εκτός από συνεργάσιμοι δανειολήπτες απαιτούνται και συνεργάσιμοι τραπεζίτες που θα λύσουν το «γόρδιο δεσμό» των κόκκινων δανείων με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό. Όσο βαθαίνει η κρίση, τα ελληνικά νοικοκυριά στερεύουν από ρευστότητα και οι τράπεζες αντί να διευκολύνουν, απομυζούν ότι απέμεινε.
Ο «καιρός γαρ εγγύς» για να αντιληφθούν τραπεζίτες και κυβέρνηση ότι όλα αυτά τα σχέδια τους δε θα οδηγήσουν πουθενά γιατί «ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» για να εισπραχθούν.


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: