15/7/14

Τηλεκατευθυνόμενες σφαίρες παρουσίασε το Υπ. Άμυνας των Η.Π.Α.

 Έχουμε συνηθίσει την ιδέα ενός τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου, που αλλάζει πορεία στα μέσα της διαδρομής, αλλά είναι αυτό εφικτό με μια σφαίρα;


Το πρόγραμμα Extreme Accuracy Tasked Ordnance (EXACTO) του Υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α. παρουσίασε με επιτυχία μια σφαίρα μικρού διαμετρήματος (0.5 χιλιοστά), η οποία μπορεί να αλλάξει πορεία, ώστε να φτάσει στο στόχο της.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε ανάπτυξη για αρκετα χρόνια, και τη Δευτέρα το DAPRA δημοσίευσε ένα βίντεο με το επιτυχημένο τεστ της σφαίρας, η οποία κυριολεκτικά αλλάζει πορεία στον αέρα.

Η σφαίρα χρησιμοποιεί ένα τηλεκατευθυνόμενο «οπτικό σύστημα οδήγησης», που επιτρέπει στον σκοπευτή να κάνει αλλαγές σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κινούμενων στόχων, αέρα, ή απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του DAPRA, η σφαίρα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να βελτιώσει την ακρίβεια των ελεύθερων σκοπευτών και την ασφάλεια των στρατιωτών, όταν αυτοί έχουν προδώσει τη θέση τους μετά από πυροβολισμούς.

Η σφαίρα και το σύστημα πλοήγησής της βρίσκονται φυσικά σε στάδιο δοκιμών, αλλά κάτι το οποίο έβλεπε κανείς μόνο σε ταινίες και videgames μέχρι τώρα, θα αποτελεί μια πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον. 




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: