30/4/14

ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 Οι πιο παρατηρητικοί έχουν σίγουρα διαπιστώσει κάποια βήματα προς την μεγαλύτερη ενοποίηση -ένωση των κρατωών μελών της ΕΕ.

Σε προηγούμενο σημείο είπαμε για την δημοσιονομική (οχι φορολογική ) εναρμόνιση με το ESA95 και την αναθεώρηση της , που θα "διαπιστωθεί" τον Σεπτ του 2014

Αλλο ενα σημαντικό βήμα προς την εναρμόνιση ειναι η Τραπεζική ένωση-έλεγχος , που εντελώς κατά τύχη , θα ξεκινήσει κι αυτή Οκτ του 2014 (συγκεκριμένα 15 Οκτ 2014-ενα χρόνο μετά απο την έναρξη της ισχύος του κανονισμού της ΕΕ 1024/2013)

Προσπαθεί η Ευρώπη να σταματήσει κράτη όπως η Ελλάδα που κάνανε το τραπεζικό χρέος ιδιωτικό , μεταφέροντας το στους πολίτες..

Το σημαντικό είναι οτι τράπεζες , μέσω της εποπτείας της ΕΚΤ , είτε απο τις Βρυξέλλες , είτε απο "υποκαταστήματα στα κρατη μέλη" να ελέγξει την αδειοδοσία, τη λειτουργία και τη συνέχιση των "ευαγών" τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπαθεια ειναι το BANK RECOVERY RESOLUTION FUND, το οποίο σημαίνει οτι, αυτόματως απο 15/10/2014, οι τράπεζες παύουν να χρηματοδοτούνται απο το κράτος μέλος , και δημιουργούν αποθεματικό λογαριασμό στην ΕΚΤ.

Εν ολίγοις "κομμένα πια τα δανεικά και αγύριστα".

Αρα , οτι φάνε θα φάνε μεχρι Σεπτεμβρη , το καταλάβατε; Χωρια που έτσι τους δίνουν και κεφάλαιο ωστε να δώσουν στη ΕΚΤ, και μετά -ουσιαστικά- να πουλήσουν πέρα απο τη τράπεζα , KAI την άδεια απο την ΕΚΤ (που δεν άκουσα τίποτα γι αυτο)

σχετικά λίνκς

http://www.ecb.europa.eu/ssm/establish/html/index.el.html

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?&uri=CELEX:32013R1024

http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-295_el.htm

http://ec.europa.eu/greece/news/economic-news/economic4_el.htm

Γιάννης Πουρνάρας 
Λογιστής Α' Msc

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: