10/3/13

ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ?

 Το ενδεχόμενο η τσιμεντοβιομηχανία "Τιτάν" να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος εξετάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Welt am Sonntag", αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στο επίπεδο, όπως λέει, του '60. Χαρακτηρίζει δε "καταστροφή" την ανεργία των νέων και την επιλογή πολλών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

"Είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική", τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος και επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους.

"Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση", εξηγεί και τονίζει: "Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. Όμως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δε βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για την χώρα".

 euro2day.gr

Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Θα θελα να μάθω, γιατί εταιρείες όπως το ΤΙΤΑΝ και η ΦΑΓΕ θα πρέπει να αλλάξουν έδρα-κράτος ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν !
...Άλλα μας έλεγαν ως τώρα αν δεν κάνω λάθος... Μας μιλούσαν για ανοικτά σύνορα, ελευθερη διακίνηση κεφαλαίων και άλλα τέτοια όμορφα.
 Δεν μπορεί μια τόσο μεγάλη εταιρεία (το ΤΙΤΑΝ δεν είναι εταιρεία της πλάκας αλλά παγκοσμίου φήμης.) να δανειστεί από ευρωπαικές τράπεζες επειδή έχει έδρα στην Ελλάδα?
Τελικά στην ενωμένη Ευρώπη,ελευθερία κεφαλαίων σημαίνει, πως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό...Ζούγκλα ένα πράμα δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: