26/3/13

Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Το μικρό χωριό Σπαθοβούνι (δίπλα από τα γνωστά διόδια του εθνικού δρόμου Κορίνθου-Τρίπολης) διεκδικεί ίσως το βραβείο Γκίνες για την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε φέτος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον κεντρικό δρόμο του χωριού και
διήρκεσε 40 δευτερόλεπτα!

Στο χωριό μέχρι πρότινος υπήρχε και Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο τα οποία όμως με τις συνενώσεις καταργήθηκαν.

Στο χωριό όμως υπάρχει μια φουρνιά με αρκετά παιδάκια ηλικίας 4-5 ετών και έτσι μπορεί να μην λειτουργεί ούτε νηπιαγωγείο, ούτε δημοτικό σχολείο αλλά λειτουργεί μια δυναμική τάξη προ-νηπίων, δεκατεσσάρων στον αριθμό!

Η νεαρή και δραστήρια δασκάλα τους η Ευτυχία φρόντισε να ντυθούν όλα με παραδοσιακές στολές, τα πήγε το πρωί στην εκκλησία όπου μετά την θεία λειτουργία παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού πραγματοποίησαν στο ηρώο που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας κατάθεση στεφανιών. Στη συνέχεια έκαναν την γιορτούλα τους απαγγέλλοντας τα ποιήματά τους και τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια και τον εθνικό μας ύμνο.

Ακολούθως η γενναία ομάδα των 14 προνηπίων παρέλασαν στο κεντρικό δρόμο του χωριού καταχειροκροτούμενα από τους όλους τους συμπατριώτες τους.

Πηγή: sfedona.gr

Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Ότι πιο ωραίο μας συνέβη τις τελευταίες μέρες... Συγχαρητήρια στην κυρία Ευτυχία, στα παιδιά, και... ΖΗΤΩ στο Σπαθοβούνι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: