17/1/13

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ !!!

 Στο ύψος - ρεκόρ των 56,7 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε στο τέλος του 2012 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς στο δημόσιο. Σύμφωνα
με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από την αρχή του έτους το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά 13,2 δισ. ευρώ, δηλαδή με ρυθμό άνω του ενός δισ. ευρώ μηνιαίως, ενώ μόνο τον Δεκέμβριο προστέθηκε χρέος 1,1 δισ. ευρώ.


Γράφει ο Σπύρος Δημητρέλλης

Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να εισπράξει 2,8 δισ. ευρώ και αυτό, λόγω των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ίσχυσαν πέρυσι για τον διακανονισμό οφειλών. Άρα το «καθαρό» βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μεταφέρονται για το 2013 διαμορφώνεται σε περίπου 54 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο μελετά εναλλακτικούς τρόπους για το πώς θα διαχειριστεί το οξυνόμενο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έχοντας δεχθεί την άρνηση της τρόικας για την θέσπιση νέας ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης χρεών.

Η τρόικα ζητά, τη θέσπιση μηχανισμού αυτόματης προειδοποίησης για τα 2,3 εκατομμύρια μικρο-οφειλετών που χρωστούν 1,1 δισ. ευρώ συνολικά και κάτω από 3.000 ευρώ ο καθένας, την αυτόματη αναγκαστική άμεση χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, την ανάθεση στην είσπραξη οφειλών του 10% του προσωπικού των εφοριών, καθώς και την ανάθεση στη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών και των 5.770 υπόχρεων με χρέη από 300.000 έως 1 εκατ. ευρώ!


logioshermes.blogspot.com


Πηγή: staparaskinia.gr



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: