Ως ένας από τους γνωστότερους παίκτες πόκερ και γόνος
εφοπλιστικής οικογένειας του Λονδίνου, ο Αχιλλέας Καλλάκης πίστευε ότι
θα μπορούσε να ξεγελάσει τις βρετανικές τράπεζες και
να χτίσει την
αυτοκρατορία του, πατώντας στον τομέα των ακινήτων. Ο 44χρονος, που είναι γνωστός στα διεθνή σαλόνια του πόκερ ως «The Don», καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών.
Ο «εξοχότατος», όπως ήθελε να τον αποκαλούν γιατί, όπως έλεγε, είναι και πρέσβης του Σαν Μαρίνο, κατηγορήθηκε ότι έλαβε το αστρονομικό ποσό των 740 εκατομμυρίων στερλινών σε δάνεια από την Allied Irish Banks με ψευδείς βεβαιώσεις και στη συνέχεια προσπάθησε να τα επενδύσει, αγοράζοντας πανάκριβα ακίνητα, ενώ χρησιμοποιούσε χρήματα και για να κάνει τη μεγάλη ζωή.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αχιλλέα Καλλάκη ή Στέφανο Κολλάκη, όπως συνήθιζε να παρουσιάζεται σε κάποιους, ξεκίνησε το 2008, όταν η αυτοκρατορία στον τομέα του real estate άρχισε να καταρρέει με την κατάσχεση αρκετών κτιρίων ιδιοκτησίας του, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Τότε η Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έφοδο σε δυο γραφεία και δυο σπίτια που συνδέονταν με τον Καλλάκη στο Λονδίνο. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως ο επιχειρηματίας και παίκτης του πόκερ είχε παρουσιάσει ψευδή στοιχεία των εταιρειών του στις τράπεζες, από τις οποίες είχε εξασφαλίσει τεράστια χρηματικά ποσά.
Αρκετά από τα χρήματα που αποκόμισε, τα έδινε για να κυκλοφορεί σε πλούσια στέκια και σαλόνια του διεθνούς jet set.
Γνωστός για την αγάπη του στη Μύκονο, το 2008 δώρισε 50.000 ευρώ στο κέντρο υγείας του νησιού για την κάλυψη των αναγκών του. Ο τότε δήμαρχος Χρήστος Βερώνης τον είχε βραβεύσει για τη χειρονομία του. Την ίδια χρονιά αγόρασε και βίλα στην περιοχή Αλογόμανδρα, ενώ φιλοξένησε πολλές προσωπικότητες,λ μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου, Έντουαρντ αλλά και ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο.
Οι ψαροταβέρνες της Μυκόνου αλλά και τα in στεκια του νησιού των ανέμων γνώρισαν μεγάλες δόξες με την παρουσία του Αχιλλέα Καλλάκη, ο οποίος δεν φοβόταν να ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ για την καλοπέρασή του.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Έλληνα τζογαδόρο, ο 44χρονος είχε δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα εταιρειών που εκτεινόταν από το Λονδίνο και το Μονακό μέχρι την Αθήνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη.
Μέσα από αυτές τις εταιρείες αποσπούσε εγγυητικές επιστολές. Σε μία από τις επιστολές αυτές που είχε προσκομίσει στις τράπεζες βεβαίωνε ότι η οικογενειακή του περιουσία ήταν 410 εκατ. λίρες και η συμμετοχή του σε εφοπλιστικά κεφάλαια έφτανε τα 780 εκατ. δολάρια.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε καταδικαστεί, επειδή πουλούσε τίτλους ευγενείας σε ονειροπόλους Αμερικανούς, ενώ είχε καταδικαστεί και για την πώληση πλαστών διαβατηρίων του Χονγκ Κονγκ.
Οι γνωριμίες του δεν άφηναν περιθώριο στα ανυποψίαστα θύματά του να υποπτευθούν κάτι για τον ίδιο, ούτε να αμφισβητήσουν τις καταβολές του.
Στα στέκια του διεθνούς jet set ήξεραν για τη γνωριμία του με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, στο ίδρυμα του οποίου ήταν μέλος. Μαζί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο είχαν επισκεφθεί και το υπερπολυτελές θέρετρο "Royal Mulu", του ζάπλουτου κυβερνήτη της επαρχίας Σαραβάκ στη Μαλαισία, ως επίσημοι καλεσμένοι.
Και μπορεί το όνομά του να μην βρίσκεται στις λίστες των Ελλήνων εφοπλιστών του City, ωστόσο φιγουράρει σε μια άλλη λίστα εξίσου διάσημη, όπως αυτή των καλύτερων παικτών πόκερ.
Από τα τουρνουά στα οποία έχει συμμετάσχει έχει κερδίσει περίπου 350.000 δολάρια. Μεγαλύτερη επιτυχία του στο χώρο του πόκερ ήταν η τρίτη θέση στο Pacific Poker Open του 2005 για 100.000 δολάρια, event που κέρδισε τελικά ο Άγγλος επαγγελματίας Ian Frazer για 500.000 δολάρια.
protothema.gr
Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου