16/6/12

ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ IIF ...

Ουάσινγκτον: Οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος πρέπει να χαλαρώσουν ενώπιον της βαθειάς κρίσης στην οικονομία της χώρας, υποστηρίζει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό
Ινστιτούτο (ΙΙF), αφήνοντας επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο ανάγκης περαιτέρω εξωτερικής χρηματοδότησης.

«Σε ένα περιβάλλον έντονης οικονομικής συρρίκνωσης, ο ρυθμός της βραχυπρόθεσμης δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζεται συνεχή εξέταση για πιθανή χαλάρωση» ανέφερε το IIF σε επιστολή του προς τους ηγέτες της G20 εν όψει της Συνόδου της ομάδας στο Μεξικό, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το σημείο αυτό «μπορεί να βρει εφαρμογή και πέραν της Ελλάδας» αναφέρει το IIF.

Το Ινστιτούτο καλεί επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε άμεσα μέτρα για να αποτρέψει τη μετατροπή της ευρωπαϊκής κρίσης σε «ντόμινο» για την παγκόσμια οικονομία -τασσόμενο υπέρ της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης ευρωπαϊκών τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης (EFSF/ESM), πιο αργών ρυθμών στη δημοσιονομική προσαρμογή και βημάτων προς μία τραπεζική ένωση.

H επιστολή υπογραμμίζει την ανάγκη αποφασιστικής δράσης κατά των κινδύνων για την ανάκαμψη, σημειώνοντας την «καίρια σημασία παγκόσμιου συντονισμού, όχι μόνο στην Ευρώπη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: