10/8/14

ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ ΤΟ WI FI ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ

 Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία…

καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά σε περίπου 4.000 δημόσιους χώρους.
Μπορεί ο προϋπολογισμός του έργου να έχει εκτοξευθεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά, όμως οι περιορισμοί που αναφέρονται είναι σχεδόν αποκαρδιωτικοί.
Όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ, αλλά:
- Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μόνο 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα.
- Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.
- Οι χρήστες θα έχουν απλή πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά με περιορισμούς, ορθώς, για ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και για streaming αρχείων κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps (στα χαρτιά, διότι η πραγματικότητα ενδέχεται να διαφέρει).
Στα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος εντάσσεται το ότι οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες του δήμου στον οποίο συνδέθηκαν.
Τέλος, Wi-fi θα διαθέτουν τους επόμενους μήνες και τα λεωφορεία και τρόλει, όλοι οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (σήμερα διαθέτουν επτά) και στάσεις του τραμ.

tro-ma-ktiko

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: