24/2/14

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

 Η δκυβέρνηση προαναγγέλλει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2014. Την ίδια ώρα, η πιο αξιόπιστη έκθεση Γερμανών οικονομολόγων –η ετήσια έκθεση CEP που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt– διαπιστώνει ότι η πιστοληπτική
ικανότητα της Ελλάδας συνεχίζει να μειώνεται. Διευκρινίζεται μάλιστα ότι ο ρυθμός μείωσης είναι σαφώς ταχύτερος από εκείνον άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το χρέος ως βιώσιμο. Ωστόσο, οι ίδιοι Γερμανοί οικονομολόγοι που συνέταξαν την έκθεση δεν διακρίνουν καμία δυνατότητα να αποπληρώσει ποτέ η Ελλάδα τα δάνεια που έχει λάβει από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του σουξέ στόρι πανηγυρίζονται κατά καιρούς διάφορες υποτιθέμενες πολύκροτες...

επενδύσεις, που παρουσιάζονται μάλιστα σαν ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική Οικονομία.  Στην παραπάνω έκθεση όμως η σοβαρότερη ανησυχία εκφράζεται για το γεγονός ότι οι επενδύσεις, και γενικά η εισροές ξένων κεφαλαίων, σημείωσαν το 2013 υποχώρηση σημαντικότερη ακόμα και από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2012.
Το 2014 έχει εξαγγελθεί, και εξακολουθεί να ωραιοποιείται με τυμπανοκρουσίες, ως έτος επιστροφής στην ανάπτυξη. Αντίθετα, η έκθεση CEP καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι δυνατότητες για ανάπτυξη βρίσκονται σε προϊούσα δραματική υποχώρηση.
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί νέο χρηματοδοτικό πακέτο, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, από τον Σόιμπλε μέχρι τον Χαν, που να μην την διαψεύδει σχετικά.

Η κυβέρνηση βλέπει τεράστια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και για να το τεκμηριώσει δείχνει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά την ίδια ώρα η προαναφερθείσα μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής Οικονομίας αποδίδεται από την παραπάνω έκθεση ακριβώς στη μείωση που έχει επιφέρει στην ανταγωνιστικότητα ο επενδυτικός λήθαργος.

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι φτιάχνει το νέο εθνικό σύστημα Υγείας. Στο μεταξύ, κατά την επίσκεψή τους εδώ ξένοι γιατροί-επιθεωρητές αρρώστησαν οι άνθρωποι και οι ίδιοι μόνο από τα πρώτα αποτελέσματα που είδαν με τα μάτια τους –πήραν, λοιπόν, και αυτοί τα μάτια τους κι έφυγαν αμέσως για την πατρίδα τους, πριν επιδεινωθεί και η δική τους κατάσταση.

Η ανεργία που σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις είχε ήδη από το καλοκαίρι φρενάρει οριστικά, ανακοινώθηκε τελικά αυξητική και για τον Σεπτέμβριο και για τον Οκτώβριο, ενώ τον Νοέμβριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κι έφθασε στο 28%.

Για να δώσουμε ένα κάποιο τέλος σε τούτο τον ατέλειωτο κατάλογο αναντιστοιχίας μεταξύ δηλώσεων και πραγματικότητας, ας αναφέρουμε και ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστηρίζει αυτές τις μέρες πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών η κυβέρνηση θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της.


greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3732.html



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: