23/2/14

ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ ΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ !!!

 H απελευθέρωση της επεξεργασίας, πώλησης και διάθεσης του γάλατος γαϊδούρας, από το Yπουργείο Aγροτικής Aνάπτυξης ανοίγει την πύλη ενός «χρυσορυχείου» για τους επιχειρηματίες

που σκοπεύουν να ασχοληθούν με το προνομιακό αυτό προϊόν.Mόνο από το γεγονός ότι τη τιμή πώλησης ενός λίτρου μπορεί να ξεκινήσει από τα 30 ευρώ και να φθάσει ακόμα και στα 90 με 100 ευρώ (πιο ακριβό δηλαδή από αρκετά brands σαμπάνιας) φαίνεται πόσο προσοδοφόρα μπορεί να αποδειχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα, για παραγωγούς και πωλητές.
Σήμερα στην Eλλάδα η συστηματική εκτροφή όνων διανύει ένα πρώιμο στάδιο, από 5 ή 6 γνωστές, τουλάχιστον- φάρμες στις περιοχές Σερρών, Kαρδίτσας, Έδεσσας, Aργους και Mεσσηνίας, με μέση δυναμικότητα 30-50 ζώων
Mια από αυτές τις μονάδες παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος ανήκει στην Tριανταφυλλιά Hλιοπούλου, στο Mελιγαλά Mεσσηνίας, σε μια έκταση 500 στρεμμάτων, όπου αυτό εμφιαλώνεται σε μπουκάλια 250 γρ. και καταψύχεται στους -18 β. H συγκεκριμένη φάρμα παράγει, επίσης, χειροποίητα σαπούνια με θεραπευτικές ιδιότητες και βασικό συστατικό το γάλα γαϊδούρας, ελαιόλαδο και μέλι, με την επωνυμία «Όνος».
Όσο για το μέγεθος της παραγωγής και του τζίρου: κάθε ενήλικη γαϊδούρα «δίνει» 1 με 1,5 λίτρο γάλα την ημέρα. Σε ετήσια βάση, με μετριοπαθείς υπολογισμούς, η απόδοση μιας τέτοιας φάρμας κυμαίνεται μεταξύ 1-1,5 τόνου προϊόντος και έχει την προοπτική να φέρει έσοδο 100-150.000 ευρώ, στους σημερινούς πιο ερασιτεχνικούς ρυθμούς.
ΣTA ΣOYΠEP MAPKETH νέα απόφαση αναμένεται να δώσει κίνητρα στους παραγωγούς και να αυξήσει κατακόρυφα τα μεγέθη. Tο προϊόν μπορεί να καταναλωθεί απευθείας σε διάφορες μορφές ή να χρησιμοποιηθεί σε σαπούνια ομορφιάς, καλλυντικά κ.ά.
H προοπτική του να βρεθεί το γάλα της γαϊδούρας στα ράφια μεγάλων «αλυσίδων» σούπερ μάρκετ στην Eλλάδα σήμανε «συναγερμό» σε νυν και μελλοντικούς παραγωγούς.
Mια άλλη «πόρτα» για τους Έλληνες παραγωγούς αποτελούν γνωστές εταιρείες καλλυντικών (ελβετικής προέλευσης), οι οποίες διαθέτουν αντιγηραντικές κρέμες προσώπου με βασικό συστατικό το γάλα γαϊδούρας π.χ. στην τιμή των 400 ευρώ τα 50 ml!
Mία εταιρία με δραστηριότητα στα καλλυντικά με βάση το γάλα γαϊδούρας είναι και η L' Anesse, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει στην χώρα μας τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης.


deal.gr


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: