10/5/13

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ

 Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου, προπηλάκισε τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνο Κόνσολα, όταν αυτός επισκέφθηκε το τμήμα για
εθιμοτυπική επίσκεψη χθες το απόγευμα, στην διάρκεια περιοδείας του στο νησί.
Ο αστυνομικός, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές μισθών, προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή τον οποίο έβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.
Με την παρέμβαση άλλων αστυνομικών δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο ενώ δηλώσεις αποδοκιμασίας έγιναν από τον δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη και τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά.
Τι λέει ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας για το περιστατικό
"Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό για το έργο και την κοινωνική προσφορά του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού.
Επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, αυταπάρνηση που πολλές φορές, έχει πληρωθεί με αίμα και ανθρώπινες ζωές.
Είναι δεδομένο ότι οι οριζόντιες περικοπές στους μισθούς του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστούν άδικη αντιμετώπιση και όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, την επόμενη διετία, θα πρέπει αυτές οι αδικίες να αποκατασταθούν.
Το μεμονωμένο και θλιβερό επεισόδιο, θύμα του οποίου υπήρξα, καταδεικνύει που οδηγεί η άρνηση και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ο προπηλακισμός ενός Βουλευτή μέσα σε αστυνομικό τμήμα, από ένστολο πολίτη, πρέπει να αφυπνίσει όλους.
Κυρίως τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, όσους πιστεύουν στη δημοκρατία.
Αγωνίζομαι για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διατυπώνει ελεύθερα και ανοιχτά τη γνώμη του.
Σέβομαι απεριόριστα τη διαφορετική άποψη, την τεκμηριωμένη διαφωνία.
Δεν αποδέχομαι όμως, όπως όλοι, τη βία και τις ύβρεις.
Η χώρα κάποια στιγμή θα υπερβεί την κρίση.
Όταν, όμως, συμβεί αυτό δεν θα πρέπει να έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή, να έχουν βρει έδαφος ακραίες συμπεριφορές που χρησιμοποιούν τη βία για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία.
Τιμώ απεριόριστα τον Έλληνα αστυνομικό που υπερασπίζεται το νόμο και τη δημόσια τάξη και θεωρώ ότι το μεμονωμένο αυτό περιστατικό τυγχάνει καθολικής αποδοκιμασίας".

newsit

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: