12/5/13

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΣΩΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 Έναν άνεργο οικοδόμο δικαίωσε με απόφαση - "ανάσα" το Ειρηνοδικείο Χανίων.
Σε απόγνωση είχε φτάσει λόγω παρατεταμένης ανεργίας, ένας οικοδόμος 42 ετών, από τον Δήμο του Πλατανιά στα Χανιά ενώ
ήταν και διευζευγμένος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών.
Όπως γράφει το cretalive, o άνεργος απευθύνθηκε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για να ζητήσει στήριξη, καθοδήγηση και ένταξη στο ν.3869 /2010 (ν.Κατσέλη) και τώρα νιώθει δικαιωμένος με την υπ' αρ. 227/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, πρόκειται για ουσίας δικαίωση δανειολήπτη, ο οποίος αφού έκανε την εξωδικαστική διαδικασία με την μέριμνα και τις οδηγίες του Οικονομοτεχνικού τμήματος της ΄Ενωσης, όμως η προσπάθεια αυτή δεν πέτυχε, καθώς οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές από τις πιστώτριες Τράπεζες, πράγμα που έπρεπε να ακολουθήσει το επόμενο βήμα, κατάθεση αίτησης στο δικαστήριο , αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να φθάσει ως εκεί, αλλά έφθασε με την "δωρεά" συνδρομή και καθοδήγηση της συνεργάτιδας της ΄Ενωσης δικηγόρου των Χανίων, κ.Ράνιας Μπουρδάκη, η οποία συνέταξε την αίτηση,"όπλισε" με γνώση και βοήθησε τον δανειολήπτη ένα βήμα πριν το δικαστήριο.
Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος σε τρεις Τράπεζες συνολικού ύψους 27.698,40 Ευρώ, και τα τρία χρέη υπήρξαν από πίστωση σε καταναλωτικά δάνεια, όμως ήδη άνεργος στερείται οποιασδήποτε πηγής εισοδήματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος του.
Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει το 25% εξ' αδιαιρέτου ισόγειας κατοικίας, αιτεί ως μη ρευστοποιήσιμο καθώς προβάλεται ως πρώτη κατοικία, διαθέτει ακόμα υπό την κατοχή του ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.
Βλέποντας το δικαστήριο την δεινή οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη,όρισε :
1) Μηδενικές καταβολές στην παρούσα φάση και συχρόνως όρισε ένα χρόνο μετά (η 7-03-2014) να επαναξεταστεί η υπόθεση
2) Εξαίρεση από την εκποίηση του 25% την κύρια κατοικία
3) Περίοδο χάριτος δύο χρόνια για πληρωμή δόσεων για την διάσωση της κατοικίας η οποία προσδιορίζεται σε 123,95 Ευρώ χ144 μηνιαίες δόσεις δηλ. σε 12 χρόνια, ζητώντας να πληρωθεί σε ολόκληρο το 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. μέχρι του ποσού των 17.850 Ευρώ

newsit

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: