3/5/13

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία και κοινωνία της Ισπανίας αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την πλήρη αποτυχία των μνημονιακών λύσεων και των πολιτικών λιτότητας.


Η οικονομία της Ισπανίας συρρικνώθηκε κατά 0,5 τοις εκατό στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ η χώρα συνεχίζει να πορεύεται σε καθεστώς οικονομικής ύφεσης.

Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας έδειξαν ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη μείωση (σ.σ. pentapostagma.gr 0,8 τοις εκατό) κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Η κοινωνία καταρρέει επίσης: σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία, ο δείκτης ανεργίας στην Ισπανία βρίσκεται πλέον στο 27,16 τοις εκατό – δείκτης που προφανώς δεν δείχνει όλη την έκταση του κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας.. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσία κατέδειξαν επίσης ότι η οικονομία της Μαδρίτης συρρικνώνεται συνεχώς από τα μέσα του 2011.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η Ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατα 0,5 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 ως αποτέλεσμα της εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης.

Αν και καθόλου «ευοίωνα» τα στοιχεία ήταν αναμενόμενα: τον Απρίλιο, ο υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos δήλωσε ότι η Ισπανική κυβέρνηση αναμένει μία μείωση της τάξης του 0,5 έως 0,6 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

 lougantina.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: