2/4/13

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΟΚ - "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ"

 Είναι εντυπωσιακό πως σε αυτή τη χώρα οι ίδιοι της οι αξιωματούχοι, δίνουν "λαβές" στους αντιπάλους μας για να θίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η εφημερίδα ‘Σέκουλι’ της Αλβανίας φιλοξενεί τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις οποίες αρνείται τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» και είναι το
λιγότερο εξοργιστικές

«Γιάννης Μπουτάρης: «Είναι απλά μια έννοια που ικανοποιεί μόνο την αίσθησή μας. Δεν είναι ένας επίσημος όρος. Δεν είναι σωστό να αναφέρεται ο όρος ‘Βόρειος Ήπειρος», αλλά μόνο Αλβανία», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, γνωστός επιχειρηματίας, Γιάννης Μπουτάρης,- συνεχίζει το δημοσίευμα- δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας όρος «Βόρειος Ήπειρος» και οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το επίσημο όνομα που είναι Αλβανία.

Τα σχόλια του Μπουτάρη έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης στην ελληνική εθνική τηλεόραση ΝΕΤ στην εκπομπή «‘Άλλη Όψη» με συντονιστή το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όταν μιλάμε για τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» γιατί είναι μια τοποθεσία που ανήκει στην Αλβανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σωστά από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και η χρήση του όρου από τους Έλληνες αξιωματούχων χρησιμοποιείται για να ικανοποιήσει τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων και τίποτε περισσότερο.

Ο γνωστός οινοπαραγωγός της Θεσσαλονίκης, μίλησε και για τα σχέδιά του για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε και για σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού σε αυτό έζησε στη Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξει να το αναδείξει.

Ίσως μελλοντικά, , με τον παρόντα δήμαρχο ή με άλλον, να γίνει καταγραφή των αλβανικών ακινήτων στην πόλη αυτή, τα οποία ακίνητα είχαν κατασχεθεί από το ελληνικό κράτος τη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

Δηλαδή ο άνθρωπος δήλωσε ότι όλοι μπορούν να έχουν διεκδικήσεις στην επικράτειά μας, αλλά εμείς κακώς δεν το έχουμε πάρει απόφαση, ότι δεν μπορούμε να διεκδικούμε κάτι από αυτούς.

Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε "μα καλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων τους τα υπαγορεύει και τα λένε";
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Πιο ανθέλληνας πεθαίνεις...


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: