4/4/13

ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΟΥΣΙΕΣ" ...?!

 Η ερώτηση του τίτλου είναι εύλογη, αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας (υφιστάμενος του Ράιχενμπαχ και των υπαλλήλων της τρόικα) χωρίς -προφανώς- συναίσθηση των λεγομένων του ή ευρισκόμενος σε "κατάσταση" που δεν συνάδει με την
πραγματικότητα, αναφέρθηκε στην Ελληνική οικονομία λέγοντας πως επίναι ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψής της!!!

Σύμφωνα, με το ΑΜΠΕ, Το 2013, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι έτος καμπής το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να φαίνονται σαφώς το επόμενο τρίμηνο και να καταγράφονται στην αγορά έως το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, ο κ.Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων γεγονός που, όπως σημείωσε αποτελεί σημαντικό σημάδι ανάκαμψης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της οικονομίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και τόνισε ότι η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα ειδικά στο Νότο. “Γι αυτό, είπε, πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμη ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο και όχι ως τιμωρό και η βοήθεια που μας παρέχεται από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάαν μέσω των κονδυλίων συνολικού ύψους 36 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μέχρι το 2020 αποτελούν την απάντηση, στις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός της χώρας, ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας”.
Πιστεύω, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ότι ακόμη και αυτοί που αντιδρούν, μέσα τους εύχονται να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος εξάλλου στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με επίκεντρο την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και την υλοποίηση των έργων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “οι εποχές των χαλαρών ρυθμών για το δημόσιο έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχει ούτε το περιθώριο ούτε και δικαιολογία την ώρα που ζητάς χρήματα από τους πολίτες να επιτρέπεις οποιεσδήποτε καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας”.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει στείλει φακέλους με οδηγίες σε όλα τα υπουργεία για ενέργειες συντονισμού και επιτάχυνσης με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων.
“Κάνουμε μετάβαση από το φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της Ανάπτυξης” σχολίασε τέλος, ο πρωθυπουργός.

Πέραν οποιουδήποτε άλλου σχολίου εκ μέρους, μας, ευελπιστούμε στην επόμενη συνάντηση της εσωτερικής τρόικας, θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί θέμα για το εάν πρέπει να παρέμβει κάποιος ειδικός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής ή να συζητηθεί -έστω- εάν πρόκειται για αυξημένη αδρεναλίνη του Αντώνη Σαμαρά, λόγω της υπάρχουσας πολιτικής έντασης.


ΥΓ: Δηλαδή, αν αρχίσει να τίθεται και θέμα για "Γουδή" τι θα αρχίσει να λέει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας; Μήπως ότι είναι δυνατόν να κατοικηθεί ο πλανήτης Άρης ή μήπως ότι ο Πανιώνιος είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο; Αναρωτιόμαστε και ανησυχούμε, αφού είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατές οι ενδείξεις πως ο κ. Σαμαράς "βρίσκεται αλλού".
 
 http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1257.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: