11/4/13

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΠΟΡΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!

  Μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Κρήτης. Στήριξαν μια άπορη οικογένεια καλύπτοντας το τεράστιο κενό του κράτους.
Όποια βοήθεια θα έπρεπε να είχε δώσει το κράτος σε μια άπορη οικογένεια στο Τυμπάκι Ηρακλείου, της την πρόσφεραν οι μαθητές του εσπερινού γυμνασίου και λυκείου της πόλης, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Η οικογένεια, όπως και πολλές άλλες σε όλη τη χώρα, βρέθηκε χωρίς κάποιο μέλος της να δουλεύει και με την απειλή της έξωσης να πλανάται
πάνω από το κεφάλι της. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την δραματική κατάσταση της οικογένειας και με τη βοήθεια των καθηγητών τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ποσό, με το οποίο πληρώθηκε το νοίκι του σπιτιού. Δεν περιορίστηκαν όμως σ' αυτό, αφού βρήκαν και δουλειά στη μητέρα.
"Ένα μπράβο είναι λίγο για αυτά τα παιδιά που στήριξαν με αξιοθαύμαστο τρόπο αυτή την οικογένεια, ωστόσο είναι και χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει πλέον στην περιοχή μας. Τα φαινόμενα αυτά έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές ο κόσμος αυτός δεν έρχεται από υπερηφάνεια και από αξιοπρέπεια να ζητήσει βοήθεια από τους διάφορους φορείς που υπάρχουν, προσπαθούν να το παλέψουν αλλά είναι πολύ δύσκολο.
Τα βιβλιάρια απόρων αυξάνονται συνεχώς στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Φαιστού" δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη.

 Ανθή Κουτσουμπού

 Πηγή picantiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: