30/3/13

Η DEUTSCHE BANK ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ


 ''Έχει ανασταλεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο.Η οικονομική και νομισματική ένωση σε όλο το εύρος της Ευρωζώνης δεν υφίσταται πια'' εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank που εκφράζουν την απογοήτευση τους για την πολιτική της Μέρκελ για την Κύπρο.

''Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την Ευρώπη'' είναι η πρωτόγνωρη για την Deutsche Bank έκφραση σχετικά με την αντιμετώπιση της Κύπρου από την Μέρκελ.
Μάλιστα οι αναλυτές φτάνουν στο σημείο να παροτρύνουν τους πελάτες τους να ξεπουλήσουν το ευρώ και να αγοράσουν δολάρια, καθώς θεωρούν πως η ισοτιμία θα φτάσει στο 1,20.
Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της έκθεσης.
''Κατά πρώτον, πιστεύουμε ότι η πολιτική απάντηση στην Κύπρο υπήρξε εξαιρετικά αντιπαραγωγική. Από σήμερα έχει ανασταλεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο. Η οικονομική και νομισματική ένωση σε όλο το εύρος της Ευρωζώνης δεν υφίσταται πια. Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι πολύ μικρή, η προθυμία των πολιτικών να αναστείλουν διασυνοριακά τη μετατρεψιμότητα του ευρώ αποτελεί ένα ουσιωδώς αρνητικό μήνυμα για την Ευρωζώνη'.
Κατά δεύτερον, μας εκπλήττουν αρνητικά οι πολιτικές εξελίξεις. Φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό ότι η Ιταλία οδεύει προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.
Τρίτον, η ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης επίσης απογοητεύει, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης κατάρρευσης της ροής πιστώσεων. Οι μέσες εκτιμήσεις μεταθέτουν την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτό, τόσο πιο πιθανές γίνονται οι προκλήσεις για τα δεδομένα της βιωσιμότητας του χρέους και τόσο θα αποδυναμώνεται η όρεξη των επενδυτών για τίτλους της περιφέρειας της Ευρωζώνης, που με τη σειρά τους θα επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη''.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: