11/3/13

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ

Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαρτίου, το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορούν στις
περιόδους του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακολουθώντας τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, ο κ. Σταϊκούρας παρέδωσε με τη σειρά του την έκθεση στο υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για ένα έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε:
-Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά.
-Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία.
-Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού και
-Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού.
Απαντώντας στα τέλη του προηγούμενου μήνα σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας είχε προαναγγείλει ότι μετά την παραλαβή του πορίσματος, θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων του και μόνο. Είχε πει επίσης πως το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι «κρίσιμο», ξεκαθαρίζοντας πως δεν ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει «σε συζήτηση για δημιουργία εντυπώσεων».
naftemporiki.gr

Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Ως εδώ καλά... Τώρα το μόνο που μένει, είναι να βρούμε κι έναν αρσενικό κι ελεύθερο πρωθυπουργό, ώστε να πάει να ζητήσει τα λεφτά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: