10/1/13

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕΣΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 Άνοιξε και αυτός ο δρόμος… Ποδοσφαιρικές ομάδες της Τουρκίας στην Κομοτηνή!


 Στο φ. 60 της Ζαγάλισα (Απρίλιος-Μάιος 2012), είχαμε για πρώτη φορά επισημάνει την διείσδυση του τουρκικού εθνικισμού και στο θρακικό ποδόσφαιρο. Αναφερθήκαμε στην ομάδα του τουρκικού προξενείου, στους συλλόγους φίλων των τουρκικών ομάδων (Γαλατά Σαράι, Φενέρ Μπαχτσέ κ.ά.), στις συνευρέσεις των ομάδων με Τούρκους επισήμους, στις σκανδαλώδεις, για τις σημερινές συνθήκες, οικονομικές δυνατότητες κάποιων μειονοτικών ομάδων, στο ετήσιο τουρνουά των μειονοτικών ομάδων στη μνήμη του αποθανόντος εθνικιστή ανεξάρτητου βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, στην πρόθεση μεγάλου τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου να εξαγοράσει τον Πανθρακικό, αλλά και στην πρωτοβουλία του προέδρου της Ε.Π.Σ. Μάνου Γαβριηλίδη να καλέσει την εθνική …Τουρκίας να αγωνισθεί στην Κομοτηνή.
Τέλος, αποκαλύψαμε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το εθνικιστικό κόμμα DEP (ιδρυτής του ο Αχμέτ Σαδίκ) για να εγγράψει μέλη. Ειδικότερα, αποκαλύψαμε ότι μισθώνει λεωφορεία για να μεταφέρουν δωρεάν νεαρούς Πομάκους από την Ελληνική Θράκη σε αγώνες στη Κωνσταντινούπολη και πάνω στα λεωφορεία τους μοιράζουν αιτήσεις εγγραφής στο κόμμα, όπως έγινε με το ντέρμπι Φενέρ Μπαχτσέ-Γαλατά Σαράι, στις 12 Μαίου 2012.
Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, η διοίκηση του Πανθρακικού σε μία καθόλα άστοχη κίνηση, η οποία το μόνο που πέτυχε είναι να ενισχύσει τον τουρκικό εθνικισμό, κάλεσε σε φιλικό αγώνα την τουρκική ομάδα της Α΄ εθνικής κατηγορίας, Akhisar Belediye Spor. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012 στην Κομοτηνή (τελικό αποτέλεσμα 1-1) και απλά επιβεβαίωσε όσα εμείς είχαμε επισημάνει.
Στις κερκίδες υπήρχαν πανώ στα τουρκικά και μάλιστα κάποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία (εντελώς τυχαία…) να μεταφέρουν μαθητές από μουσουλμανικό δημοτικό σχολείο, στους οποίους μοίρασαν και βουβουζέλες για να υποστηρίξουν την Akhisar Belediye Spor της Τουρκίας, σαν να επρόκειτο για ομάδα της χώρας τους. Είναι απορίας άξιον πώς το αρμόδιο πρωτοβάθμιο γραφείο της μειονοτικής εκπαίδευσης, έδωσε άδεια, ώστε οι μαθητές να γίνουν βορά στις εθνικιστικές επιδιώξεις. Για αυτό βέβαια, δεν φταίει το …τουρκικό προξενείο, αλλά η ελληνική ανεγκεφαλιά!
Οι τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Hamza Hamzaoğlu, προπονητής της τουρκικής ομάδας (έλκει την καταγωγή από τη Θράκη), «έγινε από τους ομοεθνείς μας δεκτός ως Βασιλιάς». Και, φυσικά, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των καλεσμένων, τους οποίους νωρίτερα είχαν κουβαλήσει στο παράνομο κυλικείο της καταργημένης «Τουρκικής» νεολαίας Κομοτηνής.
Το αποκορύφωμα της πρόκλησης ήταν η παρουσία στον αγώνα του εθνικιστή δημοσιογράφου Fevzi Kurtuluş από το τουρκικό κανάλι Roumeli TV, ο οποίος παρανόμως (όπως επισημαίνουμε σε άλλο σημείο της εφημερίδας μας) κάνει περιπάτους στην ελληνική επικράτεια, χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Ενώπιον εκατοντάδων φιλάθλων, παραγόντων και αστυνομικών αρχών, βιντεοσκόπησε ανενόχλητος τον αγώνα και έκανε αναλυτικά ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα…
Αυτά συμβαίνουν στο Θρακιστάν…
(Τεύχος 63, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2012)

 Πηγή zagalisa.gr/

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: