15/1/13

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...


Κεντρικό θέμα συζήτησης καθώς και αντιπαράθεσης είναι στην Τουρκία τις τελευταίες δύο ημέρες η τοποθέτηση τηλεόρασης στο κελί του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν.  

Ο Οτσαλάν μπορεί πλέον να βλέπει τηλεόραση στη φυλακή όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.
Ως τώρα ο 63χρονος αρχηγός των ανταρτών μπορούσε να ακούει μόνο ραδιόφωνο στο κελί του στη φυλακή του Ιμραλί, στη βορειοδυτική Τουρκία. Κρατούνταν σε πλήρη απομόνωση μέχρι τη μεταγωγή εκεί και μερικών άλλων κρατουμένων
το 2011.
Ο Οτσαλάν θα μπορεί να παρακολουθεί τις εκπομπές στα κουρδικά που μεταδίδονται από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, αλλά και πολλά άλλα ιδιωτικά κανάλια, 12 συνολικά, έκανε γνωστό ο Αρίντς.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης των Κούρδων δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα κανάλια, αλλά να παρακολουθεί υποχρεωτικά μόνο το κρατικό κανάλι.  
Οι περισσότεροι Τούρκοι πάντως θεωρούσαν ότι η Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν έπρεπε καν να παραχωρήσει τηλεόραση  στο φυλακισμένο Οτσαλάν.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: