4/1/13

Ο ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ ΕΓΙΝΕ...ΡΩΣΟΣ !!


  Το χρήμα έχει κάνει τον αχόρταγο Οβελίξ να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του.
Ο Γάλλος πάλαι πότε δημοφιλής ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, για
να γλιτώσει τη φορολογική πολιτική του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η οποία βέβαια «ακυρώθηκε» πριν από μερικές ημέρες από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πρώτα επέλεξε να γίνει κάτοικος Βελγίου και τώρα να γίνει... Ρώσος υπήκοος υπό την κηδεμονία του Βλαντιμίρ Πούτιν!
Την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ντιμπέιτ στη Γαλλία για τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να προσφέρει στον εκατομμυριούχο επιχειρηματία Ντεπαρντιέ φορολογικό «άσυλο» στη Μόσχα.
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κινηματογραφικός Οβελίξ είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε χθες ότι ο Πούτιν υπέγραψε, όπως είχε υποσχεθεί, σχετικό διάταγμα με το οποίο ο διάσημος ηθοποιός λαμβάνει τη ρωσική υπηκοότητα.
Πριν από δύο εβδομάδες ο Ρώσος πρόεδρος, ως Δον Κιχώτης? των πλουσίων, είχε δηλώσει έτοιμος να προσφέρει καταφύγιο στον εκατομμυριούχο Ντεπαρντιέ. Ανάλογη «πρόσκληση» του είχε στείλει και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν κινδυνεύει από αύξηση της φορολογίας στη Ρωσία, όπου ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 13% για όλους τους πολίτες.
Οι δηλώσεις των δύο ισχυρών ανδρών της Ρωσίας ήταν ένα είδος έμμεσης απάντησης στον ηθοποιό, ο οποίος προηγουμένως είχε δηλώσει από το παριζιάνικο εστιατόριό του ότι επιθυμεί να εγκαταλείψει το γαλλικό διαβατήριό του και ότι υπολόγιζε πλέον να γίνει δεκτός σε άλλες τρεις χώρες: στο Βέλγιο, στο Μαυροβούνιο και στη Ρωσία. «Ο Πούτιν ήδη μου έχει στείλει διαβατήριο!», είχε δηλώσει τότε. Ο κινηματογραφικός αστέρας έχει τα τελευταία χρόνια στενές σχέσεις με τον ρωσόφωνο κόσμο.
Διαφημίσεις
Εμφανίζεται συχνά σε διάφορες διαφημίσεις (της τράπεζας Sovietski, μιας μάρκας κέτσαπ και ενός περιοδικού διατροφής), παρευρίσκεται σε φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρωσία και υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Μόσχας, ενώ ακόμη διατηρεί δεσμούς με ηγέτες της περιοχής: με τον Τσετσένο πρόεδρο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος κατηγορείται για μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του έχει επίσης στείλει πρόσκληση να εγκατασταθεί στη χώρα του, και με τον Ουζμπέκο πρόεδρο Ισλάμ Καρίμοφ, με την κόρη του οποίου έχει τραγουδήσει ντουέτο.
Τον περασμένο μήνα ο πιο ακριβοπληρωμένος και πάλαι πότε δημοφιλής ηθοποιός της Γαλλίας έγινε ακόμα ένας επιχειρηματίας τον οποίον πρόδωσαν τα δεξιά του αντανακλαστικά μετά την επιβολή του υπερ-φόρου του 75% για τους εκατομμυριούχους πολίτες της χώρας, αποφασίζοντας να μετακομίσει στο βελγικό χωριό και φορολογικό παράδεισο, Νεσέν.
Παρόλο που πριν από μία εβδομάδα το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε ως αντισυνταγματική την επιβολή του εν λόγω φόρου, ο Ντεπαρντιέ δήλωσε αποφασισμένος να εγκαταλείψει την πατρίδα του και ότι η ετυμηγορία δεν πρόκειται να του αλλάξει γνώμη.
Στις ποικίλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται αμπελώνες στην Αλγερία, στο Μαρόκο, στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Αργεντινή, καθώς και εστιατόρια, μπιραρίες, ξενοδοχεία και μία αντιπροσωπεία μοτοσικλετών. Εχει ακόμη επενδύσει και στο πετρέλαιο της Κούβας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: