17/1/13

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΙΣΚΙ ΛΑΡΙΣΑΣ !!!

  Το 1994 ξεκίνησε ερασιτεχνικά με την παραγωγή κρασιού και το 2010 έφτιαξε το πρώτο ουίσκι και μάλιστα από κρασί. Πρόκειται για τον σμήναρχο ε.α. Αργύρη  Ταραμανλή ο οποίος κατάφερε μετά από δύο χρόνια έβγαλε τα πρώτα 50 κιλά ουίσκι για τον ίδιο
και τους φίλους του. Για το επίτευγμα του μίλησε στο Δίκτυο  Θεσσαλίας της ΕΡΑ και επεσήμανε τα εξής:

Ξεκίνησα ερασιτεχνικά από το 1994 να φτιάχνω κρασί από σταφύλια μοσχάτα και ξινόμαυρα και έτσι εξασφάλιζα το κρασί της χρονιάς. Όμως πάντα μου περίσσευε κρασί και σκεπτόμουν εάν μπορούσα μα κάποιο τρόπο να το εκμεταλλευτώ ώστε να μην πάει χαμένο. Άρχισα να διαβάζω για το πώς γίνεται το ουίσκι και αντί για κριθάρι που το μουλιάζουν   στο νερό και προχωρούν σε αποστάξεις για το οινόπνευμα, εγώ έκανα το ίδιο από το κρασί που έχει το πλεονέκτημα να είναι πιο εύγεστο με πρωτογενείς γεύσεις από σταφύλι. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το βαρέλι όπου αποθήκευσα για δύο χρόνια το οινόπνευμα μετά από τρεις αποστάξεις, γιατί εκεί  μέσα το ουίσκι αποκτά τη χαρακτηριστική του γεύση και αποκτά αυτό το καραμελέ χρώμα. Όταν ήταν έτοιμο κάλεσα τους φίλους μου οι οποίοι ενθουσιάστηκαν, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικό και μοναδικής γεύσης.
Ήδη ο κ. Ταραμανλής έχει δεχτεί προτάσεις για συνεργασία από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ καθώς και από οινοποιία της περιοχής, προκειμένου, αυτός να βάλει τις γνώσεις και η επιχείρηση τα εφόδια για την παραγωγή ουίσκι με σκοπό την αγορά.     

(Του Βαγγέλη Μητρούσια, από την ert.gr)
ert.gr/larisa/60595-Larisa-To-prwto-ellhniko-oyiski

Δεν υπάρχουν σχόλια: