6/1/13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 9ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΤΗΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΙ ΕΠΑΘΕ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ !!!


 Περισσότεροι από 20 κολυμβητές βούτηξαν για το σταυρό στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου. Aνάμεσα τους κι ένας ατρόμητος πιτσιρικάς που ωστόσο κατέληξε με υποθερμία.
Με κρύο, παρά την ηλιοφάνεια, πραγματοποιήθηκε το πρωί,
παρουσία πλήθος κόσμου η τελετή αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη 'Ανθιμου.
Περισσότεροι από 20 κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου. Το σταυρό έπιασε για δεύτερη χρονιά ο 28χρονος υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας, Γιώργος Υψηλάντης. Δεν έλειψαν πάντως και τα απρόοπτα.
Μεταξύ των κολυμβητών ήταν και εννιάχρονος, ο οποίος υπέστη υποθερμία και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Όπως γράφει το thesstoday o μικρός Χαράλαμπος, που είναι μολις 9,5 χρόνων δεν δίστασε να πέσει στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού. Ο μικρός κολυμβητής έπαθε υποθερμία και ζήτησε να τον βγάλουν έξω, πράγμα που έκαναν οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Αμέσως μετά ο Χαράλαμπος οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι μέτρησαν τη θερμοκρασία του σώματος του στους 34 βαθμούς. Τον σκέπασαν με κουβέρτες, άναψαν τα καλοριφέρ στο όχημα, ενώ οι γονείς του που είχαν ανησυχήσει, του πήγαν γλυκά για να φάει, προκειμένου η ζάχαρη να βοηθήσει τον οργανισμό του.
Χρειάστηκε μισή ώρα προκειμένου η θερμοκρασία στο σώμα του Χαράλαμπου να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα και ο ίδιος αμέσως μετά, πήγε μέχρι την εκκλησία και φίλησε τον Σταυρό.
«Ήθελα να πιάσω τον Σταυρό, για να παρακαλέσω τον θεό να κάνει καλά όλον τον κόσμο» είπε ο Χαράλαμπος στο Thesstoday, ενώ η μητέρα του κ.Ηλέκτρα Εξαδακτύλου, μίλησε για το τι ακριβώς συνέβη στον γιο της.
Τον αγιασμό παρακολούθησαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.
Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ.Καράογλου με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε: "Προσεύχομαι να έχουμε όλοι μας τη Θεία Φώτιση που είναι απαραίτητη έτσι ώστε να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο και το συντομότερο δυνατό, με το μικρότερο κοινωνικό κόστος, να αφήσουμε πίσω μας αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό".
Από την πλευρά του ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας, είπε: "Εύχομαι η σημερινή μέρα να φωτίσει όλους μας, ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, να λύσουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να βγάλουμε την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας από το αδιέξοδο".

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: