26/12/12

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ..."ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ"

 Τις προϋποθέσεις θα έθετε ο ίδιος για να δοθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, αναλύει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ηγέτης του κόμματος της Αριστεράς στη
Γερμανία (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι.


 
Ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί βασική προϋπόθεση τη μείωση κατά 50% των εξοπλιστικών δαπανών της χώρας μας και τη φορολόγηση της περιουσίας. Ο ίδιος επικρίνει την καγκελάριο για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει τονίζοντας πως θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ιδέα και τάσσεται κατά της δραστικής μείωσης του δημόσιο τομέα αλλά και κατά των σκληρών περικοπών.

Ο κ. Γκίζι λέγοντας πως το ποσό των 400 δισ. ευρώ για το οποίο έχει εγγυηθεί η Γερμανία δεν είναι διασφαλισμένο αναφέρει: «Όταν κάποιος καταστρέφει χώρες, όπως κάνουμε στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, μειώνει την απόδοση της οικονομίας και τα φορολογικά έσοδα της χώρας».

Ο ίδιος τονίζει πως η κρίση έχει αρχίσει να πλήττει και την ίδια τη Γερμανία και εξηγεί αναφερόμενος στην Άγκελα Μέρκελ: «Έχει τον τρόπο της να καθησυχάζει τους ανθρώπους και όλοι ελπίζουν ότι μπορεί να διαφυλάξει τα χρήματά τους. Αλλά η περίπτωση της Opel (σ.σ. Έχει προαναγγελθεί αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου στο Μπόχουμ για το 2016) δείχνει ότι η κρίση αρχίζει να πλησιάζει».

tvxs.gr


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: