27/12/12

ΧΟΝΤΡΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ "ΜΑΙΜΟΥ" ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ !!!

Νέες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξιχνίασε η αστυνομία. Επιτήδειοι αποσπούσαν
χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών τους προσώπων.

Συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ένας 39χρονος και αναζητείται ένας 26χρονος συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, η δράση τους είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου.

Ο 53χρονος, που είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, προσποιούμενος κατά βάσει τον εφημερεύοντα γιατρό, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τα θύματά τους, μεταμεσονύχτιες αλλά και πρωινές ώρες, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό τους και τους έλεγε ψέματα ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο με ξαφνικό, σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος, ως υποτιθέμενο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επιβεβαίωνε κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία την «άσχημη είδηση» και παρέπεμπε τα θύματα στον τρίτο δράστη, ο οποίος προσποιούμενος ιατρό ή λογιστή του νοσοκομείου, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
Στη συνέχεια, όντας σε συνεχή επικοινωνία με τους παθόντες, τους συναντούσαν και παραλάμβαναν το συμφωνηθέν ποσό.

Από τον Ιούνιο απέσπασαν συνολικά 153.550 ευρώ από τριάντα δύο 32 ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 22, ζητώντας τους χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν συνολικά τις 405.000 ευρώ.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τα θύματά τους, τηλεφωνικές συνδέσεις τις οποίες είχαν ενεργοποιήσει με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας.

Ο 53χρονος αρχηγός της ομάδας, είχε καταδικασθεί σε 11 χρόνια κάθειρξης για απάτες κατά συρροή και αποφυλακίσθηκε το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ
 
xespao.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: