7/11/12

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΥΝΙΚΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΙΡΙΑΛ !!!

Είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικό στέλεχος της Τουρκίας παραδέχεται δημόσια τον ρόλο της κυβέρνησής 


του στην προώθηση των τουρκικών σίριαλ που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, αλλά κι άλλες χώρες. Και για του λόγου το αληθές, ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Abdurrahman Arici ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του δίνει τις ευλογίες του για την προβολή τέτοιων σίριαλ στο εξωτερικό, προσφέροντάς τα σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς μερικών χωρών δωρεάν!


Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα να περάσει προς τα έξω χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο: τόσο από τα σύγχρονα σίριαλ που δείχνουν την εξευρωπαϊσμένη και χλιδάτη Τουρκία όσο και από τα ιστορικά


Ενώ εμείς στην Ελλάδα παρακολουθούμε και δίνουμε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στον «Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή», τις περιπέτειες της «Σιλά» και της «Ασι», την ίδια στιγμή όλος ο αραβικός κόσμος, από τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, το Ιράκ έως τα Ηνωμένα Εμιράτα, παρακολουθεί επίσης τουρκικές σειρές, από τα κλασικά μελοδράματα μέχρι κωμωδίες και αστυνομικά. Η τηλεθέασή τους είναι τέτοια που οι δρόμοι σχεδόν ερημώνουν την ώρα της προβολής τους, ενώ εξαιτίας αυτών των σειρών η Τουρκία έχει μετατραπεί σε αγαπημένο τόπο διακοπών για πολλούς Αραβες.
«Με τα τουρκικά σίριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή του τουρκικού πολιτισμού» είπε ο Τούρκος υπουργός στη «Hurriyet», προσθέτοντας ότι συχνά οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα πηγαίνουν και στους χώρους όπου έγιναν τα γυρίσματα.

Τα τουρκικά σίριαλ δεν εξάγονται μόνο στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια προβάλλονται και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι τηλεοπτικές εξαγωγές αποφέρουν στην Αγκυρα -προς το παρόν- 60 εκατ. δολάρια και όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο της «Χουριέτ», οι Ελληνες είναι καλοί θεατές, αφού όχι μόνο παρακολουθούν τα σίριαλ αλλά και μαθαίνουν τουρκικές λέξεις. Αλλωστε, οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής που πουλάνε στην Ελλάδα τα εν λόγω σίριαλ δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση εκτός από το να μη μεταγλωττίζονται τα σίριάλ τους, επειδή θέλουν να ακούγεται η τουρκική γλώσσα.



ΕΛ. ΣΟΛΩΜΟΥ
Espressonews.gr

Πηγή: staparaskinia.gr

 Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Έχει γίνει ήδη γνωστό,ότι τα σίριαλ αυτά γυρίζονται με λεφτά της Ευρωπαικής Ένωσης,(είχαμε έντονη διαμαρτυρία Άγγλων Ευροβουλευτών) και ότι τα Ελληνικά κανάλια τα προμηθεύονται...ΔΩΡΕΑΝ !!!
Ως εκ τούτου,κανείς δεν διαφωνεί ότι τα εν λόγω σίριαλ είναι προιόν προπαγάνδας και τίποτε άλλο...
Οπότε, ο ρόλος τω Ελληνικών καναλιών,θα πρέπει να ελεγχθεί αν μη τι άλλο...

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: