29/12/12

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΨΩΜΙΑΔΗ...?

  Προχωρούν οι διεργασίες για κόμμα ελαφρώς δεξιότερα της Ν.Δ.
35% η αποδοχή ενός σχηματισμού υπό τον στρατηγό,
σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση
Ο στρατηγός Φράγκος φαίνεται πως βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των εν δυνάμει αρχηγών

Την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος θα κινείται ελαφρώς δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, θα συγκεντρώσει τη μερίδα των απογοητευμένων ψηφοφόρων της «γαλάζιας» παράταξης και των... προβληματισμένων από την πορεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και, φυσικά, θα αποτελέσει το ανάχωμα στη δημοσκοπική επέλαση της Χρυσής Αυγής, συζητούν τον τελευταίο καιρό κομματικά στελέχη που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς. Σε όλη αυτή τη συζήτηση, φαίνεται πως πολλοί εκ των «συνδαιτυμόνων» βλέπουν στο πρόσωπο του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου τον άνθρωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. «Ένας Παπάγος χρειάζεται», λέει χαρακτηριστικά πρώην στέλεχος της Ν.Δ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, οι επαφές για το εγχείρημα έχουν ήδη προχωρήσει και οι συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες αρχίζουν να απασχολούν όλο και περισσότερο βουλευτές και στελέχη που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, προερχόμενα από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, αλλά και τους αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Φαντάσου πως αυτή τη στιγμή απελευθερώνονται δυνάμεις. Σαν τα ηλεκτρόνια που περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα», περιγράφει με όρους Φυσικής την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη στέλεχος με ιστορία στον χώρο. «Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει όλους...». Όλα αυτά την ίδια ώρα που, μετά τον «μυστικό δείπνο» στου «Θανάση», με κεμπάπ και σουβλάκια, τον οποίο πραγματοποίησαν τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Κομμένου, τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις εξορμήσεις στις ιδιαίτερες πατρίδες τους δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για το εγχείρημα, καθώς οι όποιες κινήσεις παραμένουν μισές και οι προτάσεις για τον επικεφαλής βρίσκουν ήδη σθεναρή αντίδραση και εκ των έσω.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τρία στελέχη της ευρύτερης «γαλάζιας» παράταξης συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις και επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός κόμματος με τη συμμετοχή του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών όμως αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες- υπάρχει ήδη τουλάχιστον μία μυστική δημοσκόπηση που αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κομματικού σχηματισμού υπό τον στρατηγό και σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά αποδοχής στο σύνολο των ερωτηθέντων ξεπερνούν το 35%.

Οι όποιοι προβληματισμοί για τη δημιουργία νέων σχηματισμών έχουν να κάνουν με τα γενικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία, αν και λαβωμένη, συνεχίζει να αντέχει. Μάλιστα, οι συζητήσεις περιστρέφονται και γύρω από την ενδεχόμενη ημερομηνία των εκλογών, καθώς, αν αυτές καθυστερήσουν, το κύμα της δυσαρέσκειας των πολιτών, στην περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις, που θα ευνοήσουν ιδιαίτερα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, μπορεί να περιοριστεί σημαντικά. Από την άλλη, το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και η περίπτωση της απλής αναλογικής (αν ψηφιστεί από 200 βουλευτές, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές) θα σημαίνουν αυτόματα και την είσοδο περισσότερων κομμάτων στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ. Η έντονη φημολογία όμως σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του κ. Φραγκούλη Φράγκου γιγαντώθηκε αμέσως μετά την παρουσίαση του βιβλίου του «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Το κτίριο της Παλαιάς Βουλής ήταν κυριολεκτικά κατάμεστο και η «διακομματική» παρουσίαση συνοδεύτηκε από ύμνους υπέρ του στρατηγού. Στο πάνελ ως ομιλητές βρέθηκαν η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Λιάνης και οι καθηγητές Κώστας Μάζης και Κώστας Φωτιάδης.

Στο ακροατήριο ξεχώρισαν οι παρουσίες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, των Μανώλη Γλέζου, Σάββα Τσιτουρίδη, Ευάγγελου Αντώναρου, αλλά και των επιχειρηματιών κ.κ. Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου. Στη Θεσσαλονίκη η αίθουσα του Βελλιδείου αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει όσους θέλησαν να δώσουν το «παρών» στην αντίστοιχη εκδήλωση. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, βρέθηκαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Στηβ Λάλας. Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Αν και η ομιλία του στρατηγού στην Παλαιά Βουλή κατά την παρουσίαση του βιβλίου δεν περιείχε σαφείς αναφορές στα πολιτικά δρώμενα, μια αποστροφή του «μαρτύρησε» στους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, αλλά και στους μετέχοντες στις όποιες ζυμώσεις και διεργασίες την πρώτη παρέμβασή του με έντονη πολιτική χροιά. «Αν θέλεις να φτιάξεις μια σωστή πατρίδα, πρέπει πρώτα να ενώσεις τους Πανέλληνες του εξωτερικού, να απλοποιήσεις το σύστημα με τρεις υπογραφές, για να έρθουν να επενδύσουν εδώ. Σε τρία πράγματα όμως δεν γίνονται εκπτώσεις αν θέλεις να φτιάξεις μια σωστή πατρίδα. Παιδεία, Υγεία, Ένοπλες Δυνάμεις...», δήλωσε από το βήμα ο κ. Φραγκούλης. «Έτοιμος είναι ο στρατηγός να μετακομίσει και στην κανονική Βουλή», ήταν το σχόλιο που κυκλοφόρησε σχεδόν αστραπιαία στόμα με στόμα.

WHO IS WHO

Ο Φραγκούλης Σ. Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Το 1970 εισήλθε πρώτος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από όπου αποφοίτησε, επίσης πρώτος, το 1974, με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής μέχρι την αποστρατεία του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του Defence College του NATO (NADEFCOL). Επί έξι χρόνια ήταν στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, ενώ έχει υπάρξει διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, το 2004. Έχει διατελέσει διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς, γενικός επιθεωρητής Στρατού, καθώς και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού τη διετία 2009-2011. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Αμύνης (Μάιος-Ιούνιος 2012). Είναι επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και επίτιμος δημότης των Δήμων Ρεθύμνης, Αμυνταίου και Ορεστιάδας. Είναι κάτοχος πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού τίτλου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ ομιλεί την αγγλική, την τουρκική και τη ρωσική γλώσσα.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 29/12/2012 – ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΑΚΕΛΗ - newspaper@parapolitika.gr)


Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Στρατηγέ πας να μπλέξεις με περίεργους τύπους...Ο ένας έκανε βελούδινη αντιπολίτευση και ο άλλος έχει ντράβαλα με τη δικαιοσύνη...


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: