26/11/12

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (!!)

 Νέα μόδα στον τομέα της καταναλωτικής πίστης αποτελούν οι διευκολύνσεις των τραπεζών, οι οποίες συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τα προγράμματα άτοκων δόσεων για πληρωμές στο Δημόσιο μέσω πιστωτικών καρτών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στο πλαστικό χρήμα εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με άτοκες δόσεις. Μετά την κατάρρευση της αγοράς δανείων, με τους πολίτες να αναμένουν ακόμη μία μεγάλη ανάσα από την κυβέρνηση στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επικεντρωθεί στην ελεγχόμενη ενίσχυση του τζίρου τους μέσω του πλαστικού χρήματος.
Τον περασμένο χρόνο, η πλειονότητα των προσφορών αφορούσε στον φόρο εισοδήματος, εισφορές ΟΑΕΕ, ενώ πριν από περίπου έναν μήνα δόθηκε η δυνατότητα παραγγελίας πετρελαίου θέρμανσης και αποπληρωμής σε 12… δόσεις. Σ’ αυτήν τη φάση, η πιο επίκαιρη πληρωμή καθίσταται αυτή των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Επί της ουσίας, οι καταναλωτές πέφτουν στο δέλεαρ των τραπεζών, καθότι έχουν τη δυνατότητα 50 ημερών, προκειμένου να καθυστερήσουν την εξόφληση μιας αγοράς. Aπό την πλευρά τους, οι τράπεζες παρέχουν κάποια πλεονεκτήματα στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Η πληρωμή μπορεί να γίνει με άτοκες δόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος των τελών είναι δυνατό να διαμορφωθεί σε χαμηλά επίπεδα σε μηνιαία βάση, ελαφρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μετάθεσης πληρωμών. Τέλος, υπάρχουν προγράμματα επιβράβευσης σε ορισμένες τράπεζες κι έτσι οι πληρωμές Δημοσίου εντάσσονται στα προγράμματα ανταμοιβής των πελατών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η κάρτα, τόσο μεγαλύτερο το όφελος.


 picantiko.blogspot.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: