27/10/12

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΦΥΚΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !

  Τα «πράσινα» σπίτια που τροφοδοτούνται από καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η...αιολική και η ηλιακή, είναι πλέον πραγματικότητα και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενήμεροι για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα κτίρια που τροφοδοτούνται από φύκια, καθώς πρόκειται για τελευταία τεχνολογία που ακόμα εφαρμόζεται πιλοτικά.
Ένα τέτοιο κτίριο, που καταναλώνει καθαρή ενέργεια παραγόμενη από φύκια, ανέπτυξε η αυστριακή αρχιτεκτονική εταιρεία Splitterwerk Architects, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Κατοικίας που θα πραγματοποιηθεί το 2013 στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Το μυστικό κρύβεται στις ειδικές επιφάνειες που εγκαθίστανται περιμετρικά του κτιρίου, οι οποίες παράγουν ενέργεια από ζωντανά φύκια, ενώ παράλληλα προσφέρουν σκιά.
Οι επιφάνειες, που λειτουργούν όπως οι περσίδες, περικλείουν τα φύκια και τους επιτρέπουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ταχύτατα.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι οι επιφάνειες αυτές στην ουσία αποτελούν βιοαντιδραστήρες που εκμεταλλεύονται τα φύκια και τροφοδοτούν το κτίριο με ενέργεια.
Το project θεωρείται εξαιρετικά «πράσινο» και προχωρημένο ακόμα και για τη Γερμανία, όπου θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή τεχνολογία. Η Γερμανία καλύπτει μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ ενώ θεωρείται πρωτοπόρος στα παθητικά σπίτια.
Πηγή: www.econews.gr
onlyfreegr.blogspot.com


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: