23/10/12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ !!! ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΕΚΛΕΒΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!??

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης στο ΑΠΘ. Μετά την παραπομπή συνολικά 19 ατόμων, μία νέα καταγγελία μπήκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών.
Ο εισαγγελέας παρέλαβε μία ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία ποσότητες πετρελαίου που προορίζονταν για τις ανάγκες του πανεπιστημίου κατέληγαν στα σπίτια πανεπιστημιακών καθηγητών.
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η οποία αξιολογήθηκε ως σοβαρή,
αναφέρονται οι διευθύνσεις σπιτιών πέντε καθηγητών και ήδη ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια έρευνας ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Μάλιστα, ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τιμολόγια σύμφωνα με τα οποία το ΑΠΘ φέρεται να παραλαμβάνει ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης ακόμη και την περίοδο που λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου.
Πώς αποκαλύφθηκε
Το σκάνδαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης αποκαλύφθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι, το τελευταίο έτος κατά το οποίο το ΑΠΘ θα χρησιμοποιούσε πετρέλαιο πριν από τη λειτουργία του φυσικού αερίου, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, από την περίοδο 1999 έως 2000 άρχισαν να καταναλώνονται διπλάσιες ποσότητες πετρελαίου από τις εκτιμώμενες ως «φυσιολογικές». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, την περίοδο 1997 - 1998 καταναλώθηκαν 2.562.747 λίτρα πετρελαίου, το 2002 - 2003 οι παραγγελίες έφτασαν τα 4.053.577 λίτρα και την τελευταία χρονιά πριν από το φυσικό αέριο η κατανάλωση εμφανίζεται στα 5.618.686 λίτρα πετρελαίου!
Το κύκλωμα εκτιμάται ότι δρούσε μέχρι τον Απρίλιο του 2004 ανενόχλητα. Η δράση του κορυφώθηκε το έτος 2003 - 2004, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες και οι δήθεν παραδόσεις πετρελαίου στο λεβητοστάσιο να ξεπερνούν εκείνες της προηγούμενης χρονιάς κατά 1.500.000 λίτρα.
Με αξία 7 εκατ. ευρώ
Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2004 έγιναν προμήθειες τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων λίτρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ, που το ίδρυμα κατέβαλε σε εμπόρους πετρελαιοειδών, χωρίς όμως αυτές οι ποσότητες να καταλήξουν στις δεξαμενές του πανεπιστημίου.

 zeidoron.blogspot.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: