22/10/12

Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α-ΤΕΙΘ

Προς
τους Προϊσταμένους των Τμημάτων του ΑΤΕΙΘ
τους Διευθυντές των Σχολών του ΑΤΕΙΘ
το Συμβούλιο του ΑΤΕΙΘ
Θέμα: Για τα προβλήματα με τις αξιολογήσεις του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙΘ και τις αναθέσεις των μαθημάτων
Ο Σύλλογος μας παίρνοντας υπόψη τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Τμήματα λόγω των σημαντικών μειώσεων στις ώρες του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, καθώς και τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων, κατανοεί τη δυσκολία επίλυσης των προβλημάτων για την υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. Για το σκοπό αυτό στη διάρκεια όλων κινητοποιήσεων του θέτει το ζήτημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το παραπάνω γεγονός σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τις ευθύνες που έχουν και οι επιτροπές για την αξιολόγηση του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού καθώς και ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου. Σε συγκεκριμένα Τμήματα (Οχημάτων, Φυτικής Παραγωγής) η διαδικασία αυτή καθυστερεί πάρα πολύ (μέχρι και ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων) με αποτέλεσμα την καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων και όλες τις συνέπειες που από αυτό πηγάζουν (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.α.). Σε αυτά τα Τμήματα προστέθηκαν εφέτος και νέα Τμήματα (ΣΤΕΦ, ΣΤΕΓ).
Επιπλέον πάρα πολλές φορές παρατηρούνται παρατυπίες στη διαδικασία αξιολόγησης. Παρατυπίες που παρότι είναι πολύ φανερές, οι συνάδελφοι που αδικούνται παραπέμπονται στα δικαστήρια για την επίλυση. Θεωρούμε πως σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα δεν μπορεί να χωρούν τέτοιου είδους συμπεριφορές από κατά τα άλλα συναδέλφους. Πιστεύουμε και γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια για την αξιολόγηση, που εφόσον εφαρμόζονται δεν θα προκαλούνται τέτοιου είδους προβλήματα.
Εμείς ως Σύλλογος, δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση έκθετους τους συναδέλφους μας να διασύρονται και θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την προστασία τους.
 Πηγή olkosclub.blogspot.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: