15/6/12

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ Η SIEMENS ΣΦΥΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...

 Έγγραφο ντουκουμέντο αποκαλύπτει ότι παρότι η ελληνική βουλή έχει εγκρίνει το Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens Α.Ε., μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

Κι όλα αυτά προκύπτουν από την σαφή απάντηση του υπουργού
Οικονομικών Γιώργου Ζανιά σε ερώτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Η απάντηση του κ. Ζανιά με ημερομηνία 11 Ιουνίου έχει ως εξής:

"Με το άρθρο 324 του Ν. 4077/2012 εγκρίθηκε το Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens Α.Ε. Σχετική Σύμβαση Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας Siemens Α.Ε δεν έχει υπογραφεί".

Με τον νόμο, στον οποίο περιλαμβάνεται η έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens Α.Ε. και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 11 Απριλίου, είχε παραχωρηθεί η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει τη σχετική συμφωνία Συμβιβασμού.

Δύο μήνες μετά, η απάντηση του αρμόδιου υπουργού αποδεικνύει ότι υπογραφές μέχρι και σήμερα δεν έχουν μπει!






Η ρύθμιση για τη Siemens είχε περάσει από την Ολομέλεια της βουλής με πλειοψηφία 164 βουλευτών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτήν η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, "που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων".

Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο. Σημειώνεται πως η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ.


  enikos.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: