14/6/12

Ο ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 Στο ηλεκτρονικό περιοδικό, Spiegel Online, μιλάει ο γνωστός γελοιογράφος Στάθης σε άρθρο με τίτλο "Ο άνδρας που κάνει την Ευρώπη να φοβάται" χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα
"σταρ" της ελληνικής αριστεράς. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ερεθίζει τα πνεύματα όσο κανένας άλλος ευρωπαίος πολιτικός.

"Από τα νεανικά του χρόνια ο Τσίπρας, γνωρίζει τον διασημότερο έλληνα γελοιογράφο, τον Στάθη Σταυρόπουλο. Κάποτε έφτιαχνε γελοιογραφίες για το περιοδικό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος του Τσίπρα ήταν να τις συλλέγει απ' αυτόν αργά το βράδυ. "Πάντα με το χαμόγελο, πάντα περίεργος, πάντα πρόθυμος να μάθει", έλεγε αργότερα ο Σταυρόπουλος αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένας καλλιεργημένος νέος, με σοβαρές πολιτικές απόψεις", αναφέρει το εν λόγω άρθρο.

Ο Στάθης πιστεύει ότι ο Τσίπρας και ως πρωθυπουργός θα μείνει σταθερός στις θέσεις του – ακόμα και υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων. "Έχει προπονηθεί ήδη γι' αυτό" λέει. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος "ένας δύσκολος, πολυεπίπεδος σχηματισμός", ο αρχηγός του οποίου λειτουργεί "χρόνια τώρα υπό πίεση". Επιπλέον, ο Τσίπρας, όπως και πολλοί άλλοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν την πολιτική σαν παρτίδα σκάκι. "Μπορεί να αλλάξει κανείς τις θέσεις του, αλλά όχι τις αρχές του", καταλήγει ο γνωστός γελοιογράφος.

 spirospero.gr/

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: