14/6/12

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Γιάννη Μηλιό και Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά, τον
γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη και κορυφαία υπηρεσιακά στελέχη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η άρνηση του υπουργού να ενημερώσει την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνηγορεί υπέρ ενός συγκεκριμένου, μνημονιακού σχεδιασμού για νέα φορολογική επιδρομή μετά τις εκλογές και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να καταθέσει δημόσια τις εν λόγω προτάσεις-επεξεργασίες.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι από τις συσκέψεις, προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα, όπως ανακοινώθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ :

1. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα.

2. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, τα φορολογικά έσοδα είναι πάνω από την πρόβλεψη.

3. Το πρώτο πεντάμηνο του 2012 τα έσοδα (17,930 δισ.) είναι περίπου όσα και του 2011 (18,460 δισ.). Για τους επόμενους τρεις μήνες, η πρόβλεψη είναι ότι θα κινηθούν στα αντίστοιχα επίπεδα του 2011.

4. Τα τελωνειακά έσοδα (μέχρι στιγμής) είναι αθροιστικά πάνω από τις προβλέψεις.

5. Ο φόρος που αντιστοιχούσε στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (χρήση 2010) ήταν 1,1 δισ. Το αντίστοιχο ποσό για το 2012 (χρήση 2011) είναι 5,1 δισ. ευρώ.

6. Δεν θα δοθούν (παρά το ότι ζητήθηκαν) οι φορολογικές -τελωνειακές διατάξεις που έχουν επεξεργασθεί από αρμόδιες διευθύνσεις και δεν έχουν προωθηθεί ακόμη στη Βουλή.

7. Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «τα δεδομένα που μας μεταφέρθηκαν δεν συμβαδίζουν με επίσημες και ανεπίσημες διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί πλήρους κατάρρευσης και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική προπαγάνδα των ημερών.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ «να δοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε εγγράφως στη δημοσιότητα».
apollonios.pblogs.gr/



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: