14/6/12

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!

 Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της Τράπεζα της Ελλάδος...

κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Οι εκπρόσωποι των δύο Επιμελητηρίων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη καταγγέλοντας τον Γιώργο Προβόπουλο και την "παρέα του" για «την κακή διαχείριση και απώλεια μεγάλου τμήματος των αποθεματικών» τους, λόγω της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς την προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωσή τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΑ σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος «συστηματικά έβλαψε» τους δύο φορείς, ενώ «ο νόμος της δίνει τη διακριτική ευχέρεια να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους με τρόπο που να διασφαλίζει τα συμφέροντά τους».

Το ΕΒΕΑ αναφέρει ακόμη ότι από τις ενέργειες αυτές της ΤτΕ προκύπτει δραματική μείωση της αξίας των διαθεσίμων του ΕΒΕΑ, τα οποία από 10.973.888,49 ευρώ, ήταν μόλις 3.061.499,04 ευρώ στις 18/04/2012.

Σε ό,τι αφορά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ενώ το ύψος των επενδεδυμένων διαθεσίμων κεφαλαίων του ανερχόταν στο ποσό των 9.453.079,45 ευρώ, στις 19/01/2012 η αγοραία αξία τους έφθανε μόλις στο ποσό των 3.671.206,23 ευρώ. Με την ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το ποσό ανέρχεται μόλις στα 2.761.518,39 ευρώ»

Τόσο το ΕΒΕΑ όσο και το ΕΕΑ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προασπίζουν σε κάθε περίπτωση και με κάθε σύννομο μέσο τις περιουσίες τους, που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις ετήσιες συνδρομές των μελών τους, που αποτελούν ανταποδοτικά τέλη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όχι κρατική επιχορήγηση.

Τα δύο Επιμελητήρια αναφέρουν ότι θα καταθέσουν και αγωγές, διεκδικώντας αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστησαν.



 directNEWS.gr


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: