18/6/12

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!!

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο και κάτω από άθλιες συνθήκες ζει, εδώ και μερικές ημέρες, μια οικογένεια με τρία ανήλικα στη Ναύπακτο.
Μάλιστα, ένα από αυτά αντιμετωπίζει νοητικά και κινητικά προβλήματα. Το άλλο παιδί της
οικογένειας είναι μόλις λίγων μηνών, ενώ το τρίτο είναι τριών ετών.

Όπως ανέφεραν οι γονείς, μέχρι πρότινος έμεναν σε σπίτι στο Ευπάλιο του δήμου Δωρίδας, ωστόσο ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε να φύγουν, προκειμένου να το επισκευάσει. Έτσι η οικογένεια βρέθηκε στο δρόμο χωρίς φαγητό, ρούχα και στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης. Ακόμα και το γάλα των παιδιών παρασκευάζεται στο πεζοδρόμιο, ενώ οι γονείς είναι χωρίς χρήματα και ζουν με ό,τι τους προσφέρουν οι περαστικοί.

Όπως λέει η μητέρα, απευθύνθηκαν στην Πρόνοια του δήμου Ναυπάκτου, αλλά δεν βοηθήθηκαν, επειδή είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικό δήμο. Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι δυο δήμοι και βρίσκονται στη διαδικασία συνεννόησης για το πώς μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον στο θέμα του παιδιού που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεν δήμος Δωρίδας δεν διαθέτει κοινωνική υπηρεσία, ενώ η προνοιακή υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας δεν διαθέτει κοινωνικούς λειτουργούς.

Πηγή: aixmi-news.gr


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: