12/6/12

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΓΥΗΣΗ...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και πάλι χθες ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταβάλλοντας εγγύηση -για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα
λίγων εβδομάδων- ύψους 120.000 ευρώ. Ελεύθερη με όρους και με εγγύηση 30.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγός του, Ελένη.
Το ζεύγος Παπαγεωργόπουλου απολογήθηκε για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (αφορά την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου).
Σε πολυσέλιδο υπόμνημά του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε ότι το ποσό του 1.087.500 ευρώ που υπάρχει σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του προέρχεται από τη βουλευτική του σύνταξη, τη δημαρχιακή αποζημίωση, την εργασία της συζύγου του και άλλα περιουσιακά του στοιχεία.

Την προηγούμενη φορά ο κ. Παπαγεωργόπουλος είχε καταβάλει εγγύηση 300.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» προσωρινά κρατούμενος παραμένει από το Μάιο του 2010 και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση, καθώς έχει ήδη παραδεχτεί μέρος των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται.
Με την ίδια κατηγορία, δηλαδή τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, στις 13 Ιουνίου θα εμφανιστούν και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης, νυν πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.
πηγή: skai.gr



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: