28/5/12

ΔΗΜΑΡΑΣ: "ΦΟΝΟΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ"

 Άρθρο του Γιάννη Δημαρά στο "ΧΩΝΙ" της Κυριακής, 27/05/2012

Δεν είναι σύμπτωμα, είναι κοινωνικό φαινόμενο! Επτά αυτοκτονίες τις τελευταίες έξι ημέρες.
Μέχρι το 2009 η Ελλάδα είχε την τύχη να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως στις αυτοκτονίες. 2,8 ανά 100.000 κατοίκους. Μετά το "λεφτά υπάρχουν" και την συνακόλουθη πορεία προς το Δ.Ν.Τ. το ποσοστό αυτό το 2010 αυξήθηκε κατά 40%.

Δεν βρίσκεται σε ύφεση μόνο η ελληνική οικονομία. Οι αριθμοί περιγράφουν αδρά αυτό που οι άνθρωποι υποφέρουν. Και οι άνθρωποι έχουν όνομα, ζωή, οικογένειες. Οι αυτόχειρες δεν έφτασαν μόνοι τους στο θάνατο. Οδηγήθηκαν με προμελετημένο σχέδιο από πολιτικές και πολιτικούς οι οποίοι επίσης έχουν όνομα και υποτίθεται πως έχουν και ιδεολογικές καταβολές.
Η ουσία της πολιτικής επιλογής μας δεν είναι μόνο να οδηγήσουμε τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη. Είναι να οδηγήσουμε τους πολίτες της χώρας από το μοναχικό δρόμο της απελπισίας στο συλλογικό δρόμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Όσοι επιθυμούν να κυβερνήσουν οφείλουν να έχουν κατά νου ότι ο πολιτικός άρχων, εάν εξοντώσει το λαό του δεν θα έχει ποιον να κυβερνήσει!
Η αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας δεν έχει σχέση μόνο με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και στις αγορές. Η αξιοπρέπεια ενός εκάστου εξ ημών εξαρτάται από τον τρόπο που βιώνουμε την οικονομική πραγματικότητα, την πολιτική βία που ασκείται εις βάρος μας, τα ασύστολα ψεύδη που εκστομίζονται με θράσος και με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας. Η ανέχεια και η εξαθλίωση είναι το σύγχρονο μέτρο της αξιοπρέπειάς μας στη μετά-μνημόνιο εποχή.
Οι πολιτικές πράξεις οφείλουν να έχουν ως επίκεντρο τον Άνθρωπο. Όχι τον ψηφοφόρο, τον πελάτη, τον αριθμό πάνω σε ένα χαρτί. Οι πολιτικοί οφείλουν να εργάζονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των Πολιτών που ζουν, εργάζονται, συνεισφέρουν, δημιουργούν, ελπίζουν. Όχι τις ανάγκες των κέντρων εξουσίας που απεργάζονται ολέθρια σχέδια για όσους τολμούν να σκέπτονται. Οι λαοί πρέπει να μπορούν να ελπίζουν, αλλιώς αφανίζονται.

Όσο οι καθημερινές αυτοκτονίες αντιμετωπίζονται ως σημείο των καιρών και όχι ως φόνος εκ προμελέτης, τόσο οι υπαίτιοι θα παραμένουν ατιμώρητοι με την ανοχή του ελληνικού λαού και θα συνεχίζουν την προσπάθειά τους να μας "σώσουν" με τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές που οδήγησαν στην κατάρρευση της Χώρας.

ΠΗΓΗ: armapoliton.eu/
 emeisonline.blogspot.com

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: