30/4/12

ΠΛΟΥΤΑΙΝΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αυξήθηκαν το 2011 οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων που ζουν στη Βρετανία, όπως προκύπτει από τον κατάλογο των πλουσίων που δημοσιεύει η Sunday Times.
 
Την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα είδαν τα εισοδήματα και τις καταθέσεις τους να μειώνονται αισθητά, λόγω του πληθωρισμού και των χαμηλών επιτοκίων, οι 1.000 πιο εύποροι άνθρωποι αύξησαν τα κέρδη τους κατά 5% περίπου. Συνολικά, το κέρδος ξεπέρασε τις 414 δισ. λίρες, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ στην έρευνα, εδώ και 24 χρόνια.
Τα 77 μέλη του καταλόγου των πλουσίων του 2012 είναι δισεκατομμυριούχοι, δύο περισσότερα από την αντίστοιχη καταγραφή του 2008.
Στις πρώτες τρεις θέσεις του καταλόγου έρχονται κροίσοι από το εξωτερικό, που διαμένουν στη Βρετανία και δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες που βασίζονται σε φυσικές πηγές.
Ο Λάξμι Μίταλ διατήρησε το στέμμα του πλουσιότερου ανθρώπου στη Βρετανία, παρότι έχασε σχεδόν το ¼ της περιουσίας του, μετά την πτώση της μετοχής της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, της ArcelorMittal. Γεννημένος στην Ινδία, η περιουσία του μειώθηκε κατά 4,8 δισ. λίρες στα 12,7 δισ., αλλά το ποσό αρκούσε για να τον διατηρήσει στην κορυφή του καταλόγου.
Στη δεύτερη θέση παρέμεινε ο γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν Άλισερ Ουσμάνοφ, που κατέχει το 30% της Άρσεναλ, με περιουσία 12,3 δισ. λίρες.
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με προσωπική περιουσία που αποτιμάται σε 9,5 δισ. λίρες, από 10,3 δισ. πέρυσι.
Ο πλουσιότερος γεννημένος στη Βρετανία δισεκατομμυριούχος είναι ο Δούκας του Ουέλινγκτον, ο οποίος υποχώρησε από την τέταρτη στην έβδομη θέση παρότι η περιουσία του, η οποία κυρίως αποτελείται από ακίνητα, αυξήθηκε 5%, κι αποτιμάται σε 7,35 δισ. λίρες.
 
 hellenicrevenge.blogspot.com


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: