13/7/14

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Λ-TEAM ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ NASA

 Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την εκτόξευση του δορυφόρου Λ-sat της NASA που σχεδίασε και κατασκεύασε μια… αμιγώς ελληνική επιστημονική ομάδα ονόματι Lambda Team, με έδρα της
τη Silicon Valley. Την ομάδα συνέστησαν δέκα Eλληνες επιστήμονες -έως 25 χρόνων- με επικεφαλής ερευνητή τον Περικλή Παπαδόπουλο, καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.
Lambda Team
Η εκτόξευση του δορυφόρου Λ-sat είναι προγραμματισμένη για απόψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, από τις εγκαταστάσεις της NASA προς το διεθνή διαστημικό σταθμό ISS, προσαρτημένος σε έναν πύραυλο Antares, και στόχος είναι να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο -πολλά υποσχόμενο υλικό- Γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς. Για το λόγο αυτό είναι εξοπλισμένος με ένα σύστημα επικοινωνίας με το έδαφος μέσω του οποίου θα αποστέλει στοιχεία από την εξέλιξη της έρευνας, που θα διαρκέσει ένα μήνα.
Το σλόγκαν «Greek Minds at Work», έχει υιοθετήσει η dream team – Lamda Team, η οποία μάλιστα στον ιστοτοπό της (http://lambdasat.com/) αναφέρει ότι η ομάδα αυτή στοχεύει να αναδείξει τους νέους Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό και δεν υπήρχε πιο περίτρανη απόδειξη από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ερευνητικού δορυφόρου Λ-sat.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: