9/2/14

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ... ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΜΩΣ

 Οι Ελβετοί προσέρχονται στις κάλπες για να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να τεθεί αριθμητικό όριο στην εισροή μεταναστών, με τις προβλέψεις για το αποτέλεσμα να διαφαίνονται αμφίρροπες. 



Η πρόταση, την οποία εισηγείται το δεξιό Λαικό Κόμμα (SVP), αφορά στην πράξη κυρίως τους πολίτες από χώρες της ΕΕ και εάν περάσει...
αναμένεται να προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οι Ελβετοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να απαντήσουν με «ναι» ή «όχι» στον εάν αποδέχονται την πρόταση «Εναντίον της μαζικής μετανάστευσης», η οποία προβλέπει αριθμητικό πλαφόν στους μετανάστες που λαμβάνουν άδεια παραμονής.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δίνουν στο «ναι» 43% και στο «όχι» 50%. Η προσέλευση και η τελική ψήφος του 6% που δηλώνουν αναποφάσιστοι θα καθορίσει το αποτέλεσμα -το SVP έχει καταφέρει να κάνει την έκπληξη της τελευταίας στιγμής σε προηγούμενα δημοψηφίσματα.

Το ποσοστό των υπηκόων κυρίως από γειτονικές -και «πολιτισμικά συγγενείς»- χώρες, όπως Ιταλία και Γερμανία, έχει φτάσει το 23% του συνολικού πληθυσμού. 

Ανάμεσα στους ξένους υπηκόους που εργάζονται στην Ελβετία, η πρώτη ομάδα είναι Ιταλοί (περίπου 300.000) και η πολύ κοντινή δεύτερη ομάδα (290.000) οι Γερμανοί.
Πηγή: tovima.gr
Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: