19/5/13

ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΤΕ, SIEMENS ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Ποιος να φανταζόταν ότι στον ιστό διαπλοκής SIEMENS- ΟΤΕ που διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας από το 1993 κι εδώ, θα εμπλεκόταν και το όνομα της Γιάννας Αγγγελοπούλου; Της
πασίγνωστης Γιάννας που εσχάτως το όνομά της …ξαναφοριέται λόγω του βιβλίου της “The Greek drama”.  Σίγουρα, με το ελληνικό δράμα (The Greek drama”) έχει άμεση σχέση το δίδυμο SIEMENS-OTE, κάτι που αποφεύγει να περιγράψει στο βιβλίο της η  κ. Αγγελοπούλου. Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι στην ελληνική καταστροφή έβαλε το χεράκι της και η ίδια πολύφημος κυρία, η οποία ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», εκτροχίασε την οικονομία της χώρας, με το τεράστιο κόστος της Ολυμπιάδας. Η ίδια η κ. Αγγελοπούλου βέβαια, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της, απαντώντας στους επικριτές της τόνισε ότι «δεν ευθύνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την οικονομική κρίση, αλλά οι πολιτικοί και οι επιλογές τους».
Σίγουρα πάντως, οι δικές της επιλογές δεν είναι τόσο τυχαίες! Όπως τυχαία δεν είναι η επιλογή της να έχει υπό την… σκέπη της τόσο τη SIEMENS όσο και τον OTE!
Ιδού τι εννοούμε: 

-Από τον Μάιο του 2010, μετά από απόφαση του Γενικού Διευθυντού της Siemens Hellas, Π. Ξυνή, η γερμανική εταιρεία στεγάζεται στο κτίριο Blue Land (ILIDA Business Center) στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας Γιάννας Αγγελοπούλου, προέδρου από το 2000 του «Αθήνα 2004».
-- Στο ίδιο «στρατηγείο» της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο του επί της οδού Αγησιλάου 6-8 κτηρίου Blue Land στο Μαρούσι, στεγάζεται και η ΟΤΕ Globe, θυγατρική εταιρίας του Ομίλου ΟΤΕ.
Ώπα! Το καυτό  δίδυμο Siemens – OTE, γνωστό εδώ και χρόνια από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί, ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται στην… αγκαλιά του Blue Land, του τεράστιου οικοδομικού συγκροτήματος, ιδιοκτησίας Γιάννας Αγγελοπούλου.
Μπορεί να αντιτάξει κανείς: «τι ξύνεσαι ρε Βραχιολίδη; Επιχειρηματίας είναι η κ. Αγγελοπούλου, θα της κάνεις έλεγχο ποιους θα στεγάσει στο Blue Land;».
Να λοιπόν για ποιο λόγο… ξύνομαι.
1.     Ποιος είναι ο κ. Ξυνής; Είναι ο Γενικός Διευθυντής σήμερα στην Siemens Hellas, στην μετά Χριστοφοράκου εποχή.   Ο Π. Ξυνής, ήρθε στη γερμανική εταιρεία ως ο άνθρωπος «καθαρά χέρια». Ήταν δηλαδή ο υπεύθυνος «κάθαρσης» των παλαιών αμαρτιών της Siemens, αναλαμβάνοντας τις τύχες της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2009. Μέχρι τότε και για τα προηγούμενα 25 χρόνια εργαζόταν στην SHELL, ήταν δε γενικός διευθυντής  του πετρελαϊκού κολοσσού  από τον οποία «αποχώρησε», με μια βαριά κηλίδα στις πλάτες του: επί θητείας του, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε στην SHELL το βαρύτατο πρόστιμο των 19,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της εταιρείας σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων, με τον έτερο γίγαντα του χώρου, τη ΒΡ (πρόστιμο 30 εκατομμύρια ευρώ). Τι σχέση μπορεί να έχει ο κ. Ξυνής με την κ. Αγγελοπούλου; Η SHELL Hellas ήταν ο βασικός προμηθευτής της Ολυμπιάδας!
2.     Ποιος άλλος ανήκει στο δυναμικό της Siemens Hellas που ήταν και ήταν μέλος της αποστολής «καθαρά χέρια»; Είναι ο πρώην Εισαγγελέας Μασαχουσέτης,  Ελληνοαμερικανός Ρόμπερτ Σικέλης ( ή αλλιώς Bob Sikellis). Ο κ. Σικέλης ήταν ο επικεφαλής των συνομιλιών μεταξύ της Siemens Hellas και της Ελληνικής Δημοκρατίας (κυρίως του Ευγένιου Γιαννακόπουλου, στενού συνεργάτη του Ε. Βενιζέλου) για τον περίφημο εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος αποτέλεσε δώρο για την γερμανική εταιρεία.  Τι σχέση μπορεί να έχει ο κ. Σικέλης με την Γιάννα Αγγελοπούλου; Ο Ελληνοαμερικανός πρώην εισαγγελέας, βρέθηκε και αυτός στην Αθήνα το 2004 με την αμερικανική αποστολή, ως επικεφαλής σε ζητήματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν ο αρμόδιος για την ασφάλεια χιλιάδων φιλάθλων και Αμερικανών αθλητών που μεταφέρονταν με κρουαζιερόπλοια. Από τότε δε, έκανε συχνά την εμφάνισή του, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τον βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ Ντ. Σπέκχαρτ και τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, Κ. Μπακούρη.
Λέτε λοιπόν να ήταν τυχαία η συνεύρεση Siemens-Hellas και των κ.κ. Ξυνή-Σικέλη με την Γιάννα Αγγελοπούλου, στο ιδιόκτητο κτήριο της πρώτης; Λέτε, στην ενοικίαση χιλιάδων τετραγωνικών του Blue Land να μην συνέβαλε καθόλου η παλαιά γνωριμία των κ.κ. Ξυνή-Σικέλη με την κα Αγγελοπούλου;  Δεν νομίζουμε…
ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ SIEMENS- ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ …ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ!


Παρουσιάζουμε το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στη Siemens Hellas και τη «Blue Land Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία» της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου.
Η γερμανική εταιρεία, καταβάλλει 136.000 ευρώ μηνιαίως, για τον χώρο τον οποίο νοικιάζει. Το μισθωτήριο συμφωνητικό αναφέρει ρητώς: «Το μηνιαίο μίσθωμα συμφωνείται στο ποσό των εκατόν τριάντα έξι χιλιάδων εξακοσίων (136.600) ευρώ μηνιαίως, πλέον του αναλογούντος τέλους χαρτοσήμου και ΟΓΑ (εφεξής "Μίσθωμα")».
Τι χώρο έχει μισθώσει η Siemens ώστε να καταβάλει μηνιαίως 136.000 ευρώ στην κ. Αγγελοπούλου και μάλιστα σε καιρό δραματικής οικονομικής κρίσης;

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η γερμανική εταιρεία έχει μισθώσει τους εξής χώρους του “Blue Land”:
α. το σύνολο του Ισογείου (1.002,50 τμ.), του 1ου  ορόφου (1.211,50 τμ.), του 2ου ορόφου  (1.187 τμ) και 4ου ορόφου  (1211,50 τμ) ορόφων της πτέρυγας β (μεγάλη), καθώς και
β. το σύνολο του ισογείου (668,7 τμ) και του 1ου ορόφου (734,90 τμ) της πτέρυγας Α’ (μικρή), συνολικής επιφάνειας 6.016,1 τμ.!!!
Απίστευτο πόσο, έ; Έτσι ακούγεται και έτσι είναι, ειδικά στη σημερινή εποχή. Υπολογίζεται ότι με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, ένας παρόμοιος χώρος θα μπορούσε να νοικιαστεί με 70.000-80.000 ευρώ.
Ωστόσο, το μισθωτήριο συμφωνητικό ότι: «Το μίσθωμα, καθώς και οι προβλεπόμενη στο παρόν αναπροσαρμογή αυτού, συμφωνείται από τους συμβαλλόμενους ως εύλογο και δίκαιο και πλήρως ανταποκρινόμενο στην εμπορική και πραγματική αξία του συνόλου των χώρων που απαρτίζουν το Μίσθιο, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνημένων θέσεων parking, με βάση τις σημερινές αλλά και μελλοντικές συνθήκες της αγοράς ακινήτων και τις γενικότερες συνθήκες της αγοράς, τις οποίες οι συμβαλλόμενοι δύνανται να εκτιμήσουν λόγω της σημαντικής επιχειρηματικής τους εμπειρίας».

ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ!

Η μεγάλη οικονομική κρίση, δεν εμπόδισε τους συμβαλλόμενους Siemens και “Blue Land” (Γιάννα Αγγελοπούλου) να συμφωνήσουν και σε ετήσια προσαύξηση ενοικίου. Διαβάζουμε τι γράφει το συμφωνητικό: «Το Μίσθωμα συμφωνείται ότι, θα αναπροσαρμόζεται κατ’ έτος και καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσης μισθώσεως, κατά την 1η Φεβρουαρίου εκάστου έτους, κατά το ποσοστό του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή προσαυξανόμενου κατά μία (1α) εκατοστιαία μονάδα, όπως αυτό (το ποσοστό) θα υπολογίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (Ε.Σ. Υ.Ε.), ή όποια άλλη αρχή την αντικαταστήσει σύμφωνα με το νόμο, για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες. Η αναπροσαρμογή αυτή θα υπολογίζεται κάθε φορά επί του καταβαλλόμενου Μισθώματος κατά το προηγούμενο της αναπροσαρμογής έτος.

6 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ «BLUE LAND»! ΠΑΡΑΝΟΜΟ κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ;
·      Δώρο για τις υπηρεσίες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα μας λέει ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος κ. Δορύλαος Κλαπάκης σχετικά με τις παρανομίες οι οποίες έχουν συντελεστεί με το “Blue Land” της κ. Αγγελοπούλου, για το οποίο έχουν ήδη κατατεθεί στο ΣτΕ 6 προσφυγές σε βάρος του. Μία δε από αυτές, συζητήθηκε πρόσφατα και αναμένεται η απόφαση των δικαστών εντός του προσεχούς διμήνου.
Κλαπάκης: «Τα κτίρια  που  βρίσκονται τα Κεντρικά Γραφεία τη SIEMENS στο Ο.Τ. 4  στον Αγ. Θωμά στον Δήμο Αμαρουσίου, σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, κατασκευαστήκανε με  οικοδομική άδεια κατ’ ευθείαν  από την Βουλή,  με χρήσεις  Γενικής κατοικίας και  λειτουργούν σήμερα  με χρήσεις  Πολεοδομικού Κέντρου.
Η υπεραξία ανάλογα των χρήσεων, αν  υποθέσουμε ότι είναι
- ως Αμιγούς κατοικίας αρχική  αξία τα  10  εκ. ευρώ,
- Αυτά   μετατρέπονται σε πάνω από  50  εκ.  ευρώ  σε  χρήσεις Γενικής   κατοικίας και σε πάνω  από  200 εκ.  ευρώ  με  χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου.
Τον Απρίλιο του 2002, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι είχε πλειοψηφήσει για την κατασκευή του έργου η οικογένεια Λάτση, η  υπουργός ΠΕΧΩ Βάσω Παπανδρέου, με  νομοθετική ρύθμιση «ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΡΓΟ» για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε την δυνατότητα να κτιστεί: 
-  στο Ο.Τ. 1  το γνωστό Εμπορικό Κέντρο ΜΩΛΛ  80.000  τ.μ.
-  και στο Ο.Τ. 4 κατοικίες 14.000 τ.μ.
Ο σχετικός νομός με την ομόφωνη αμετάκλητη απόφαση 1528/03  της Ολομελείας  του  Συμβουλίου της Επικρατείας του Ιουλίου του 2003, ακυρώθηκε.
Την κάλυψη του παράνομου έργου  της οικογενείας  Λάτση, ανέλαβε τότε ο Υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος ο όποιος ως έργο που θα εξυπηρετούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να μην είναι  παράλληλα  δυνατή  η παρέμβαση της  Δικαιοσύνης, προχώρησε και έβγαλε με τον νόμο 3207/2003, και  οικοδομική Άδεια μέσω Βουλής.
Αυτή η άδεια περιελάμβανε το παράνομο Εμπορικό  Κέντρο ΜΩΛΛ και επιπλέον, με  πρόσχημα τις ανάγκες των Ο.Α. του 2004, έδωσε στο  Ο.Τ. 4 χρήσεις γης Γενικής κατοικίας, όπου το 2007 κατασκευαστήκαν τα  κτίρια  (γύρω στα 10.000 τμ.) όπου στεγάζονται σήμερα  με χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου  τα γραφεία της SIEMENS .
Πολλοί  θεωρούν ότι  τα κτίρια  αυτά  δοθήκαν  από  την τότε Κυβέρνηση  Σημίτη και την οικογένεια Λάτση  στην  Γ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη,  ως αντάλλαγμα  για την παρέμβασή της και για την μεγάλη βοήθεια  που προσέφερε ως Πρόεδρος των Ο.Α. , η οποία παρενέβη μάλιστα  με προσωπική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής να στηρίξει το παράνομο ΜΩΛΛ το όποιο  ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2005 , ως αναγκαίο  έργο για την διεξαγωγή των Αγώνων (όπως  αναφέρει  στο βιβλίο του  ο Τάσος  Τέλογλου  Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ)».


ΘΑΒΟΥΝ  ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS!
Παρά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την «Ε.Ω.»,  με τα δώρα να πηγαινοέρχονται, τις λαμογιές της επικάλυψης με ταινία των εμφανιζόμενων στο τιμολόγιο ονομάτων πολιτικών προσώπων (;) που δέχονταν το λάδωμα της Siemens, παρά την αποκάλυψη ότι ο πιο σημαντικός-αξιόπιστος  μάρτυρας του μεγάλου σκανδάλου Siemens συναντήθηκε πρόσφατα με τον καταζητούμενο Χριστοφοράκο στο Μόναχο, η υπόθεση πάει στο βρόντο.  Λες και οι αρμόδιοι φορείς γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα το μεγάλο σκάνδαλο Siemens-Intracom που συγκλόνισε κι εξακολουθεί να συγκλονίζει τη ζωή του τόπου. Δικαιοσύνη και πολιτικό σύστημα δίνουν την εντύπωση ότι κλείνουν στο χρονοντούλαπο της λήθης μια υπόθεση, τα παρεπόμενα της οποίας εξακολουθεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός και ο τόπος.  
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ=ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ SIEMENS!!!
Η απόλυση υπαλλήλων από τη Siemens συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς. Πληροφορούμαστε ότι προ ημερών απολύθηκαν 3 ακόμη υπάλληλοι από τη γερμανική εταιρεία. Απολύσεις οι οποίες έρχονται μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Ελληνικού Δημοσίου και Siemens, ένας συμβιβασμός για τον οποίο θριαμβολόγησε ο κ. Σαμαράς, διότι, όπως προέβλεπε θα γίνονταν επενδύσεις από την πλευρά της Siemens και θα υπήρχαν  νέες θέσεις εργασίας. Αντ’ αυτών,  αθρόες απολύσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για το φιάσκο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού που τους οδηγεί στην ανεργία και την ανασφάλεια! Τελικά αποδεικνύεται ότι εξωδικαστικός συμβιβασμός σήμαινε απολύσεις του υπαλληλικού προσωπικού της Siemens
"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
 Πηγή http://indobserver.blogspot.gr/2013/05/siemens.html

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: