3/5/13

ΠΕΡΙΕΡΓΟ... ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ''Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ''!

Περίεργη και ταυτόχρονα άκρως ανησυχητική η απόφαση που έλαβε το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς για πρώτη φορά, οι Η.Π.Α., αφαίρεσαν την Τουρκία από τον κατάλογο των «χωρών
ειδικού ενδιαφέροντος», όπως χαρακτηρίζονται, ως προς την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών. Φυσικά οι Η.Π.Α., δεν έχουν δει την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών όλων των μειονοτήτων στην Τουρκία και ειδικά αυτή που λαμβάνει χώρα κατά της ορθόδοξης μειονότητας.

Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα επιβάλλουν, κατά τους Αμερικανούς,«συστηματικούς και στυγερούς περιορισμούς» στην έκφραση της θρησκευτικής λατρείας.
Την σχετική έκθεση ετοιμάζει και δημοσιεύει κάθε χρόνο μία δικομματική επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου. Η Βιρμανία, η Κίνα, η Αϊγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ, η Νιγηρία, το Πακιστάν και άλλες χώρες παρέμειναν και φέτος στη «μαύρη λίστα».

Πέρισυ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στην κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, ισχυριζόμενη ότι η παραμονή της Τουρκίας στη λίστα την αδικούσε, εφόσον «η κατάσταση ως προς τις θρησκευτικές ελευθερίες έχει βελτιωθεί αισθητά».

 lougantina.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: