21/5/13

ΕΛΕΟΣ...ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ - ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ !!!


Κάποιες βρετανικές τράπεζες απαγορεύουν τους κουμπαράδες - γουρουνάκια, διότι μπορεί να προσβάλλουν τους Μουσουλμάνους. 

Οι τράπεζες Halifax και NatWest αποφάσισαν να καταργήσουν αυτό το παλιό σύμβολο της αποταμίευσης από τα παιδικά προϊόντα τους και από τις διαφημίσεις τους.Οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας, καθώς το ισλάμ λέει ότι το γουρούνι είναι ακάθαρτο ζώο. Ο Salim Mulla, γραμματέας του Συμβουλίου για τα Τζαμιά στο Lancashire, υποστήριξε την κίνηση της τράπεζας. "Αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και νομίζω ότι οι τράπεζες απλά να είναι ευγενικές με τους πελάτες τους», είπε.

Ημερολόγια με γουρούνια και παιχνίδια γουρούνια, επίσης, απαγορεύονται από υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας στη Βρετανία. Στους εργαζόμενους στο τμήμα επιδομάτων του δήμου του Dudley στο West Midlands, δόθηκε εντολή να αφαιρέσουν ή να καλύψουν ότι έχει σχέση με γουρούνι, ακόμα και παιχνίδια όπως το Γουρουνάκι (Pigglet) από το γνωστό Winnie the Pooh.Ήδη νηπιαγωγεία έχουν απαγορεύσει ιστορίες που περιλαμβάνουν γουρούνια, όπως "Τα Τρία Γουρουνάκια", γιατί προσβάλλουν τα παιδιά των μουσουλμάνων.

Σε παρόμοια κίνηση προέβη και μια Τράπεζα στη Ολλανδία. Το «Knorbert, το γουρουνάκι» η μασκότ της Fortis Bank, δεν υπάρχει πλέον, αφού η Τράπεζα αποφάσισε να σταματήσει να δίνει κουμπαράδες στα παιδιά για το φόβο της «προσβολής» των μουσουλμάνων.Εκπρόσωπος της Τράπεζας, η οποία έχει έδρα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι «το Knorbert δεν πληροί τις απαιτήσεις που η πολυπολιτισμική κοινωνία μας επιβάλλει». Η τράπεζα πρόσθεσε ότι υπήρξαν "αντιγουρουνικές αντιδράσεις" και ότι θα φτιαχτεί ένα νέο δώρο και ένας νέος χαρακτήρας.Τα παιδιά έπαιρναν ένα γουρουνάκι Knorbert κουμπαρά δώρο με το άνοιγμα ενός λογαριασμού EuroKids. Τώρα θα τους δίνεται δώρο μια παιδική εγκυκλοπαίδεια.Η Lilian Tackaert, εκπρόσωπος της Τράπεζας, είπε ότι το Knorbert είχε φθάσει στο φυσικό τέλος του κύκλου ζωής του. "Τώρα ψάχνουμε για κάτι άλλο".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6248.html

1 σχόλιο:

xristina xristinaki είπε...

Μα τι λεμε; Να καταργησουμε τη μουρταδελλα και το σαλαμι απο το τοστ και τα σαντουιτς στα σχολεια, να καταργησουμε και το "ιεραποστολικο" ετσι κι αλλιως καλα π@@@νε τους λαους στα 4..., να καταργησουμε και τα ονοματα Χρηστος /Χριστινα (κλαψ κλαψ) γιατι θυμιζουν Χριστο...
Α εχω κι αλλη μια προταση: να φτιαξουν αντι για γουρουνακια προβατακια που μας αντιπροσωπευουν επαξια και...εμεις τουλαχιστον δεν προσβαλλομαστε!!
Αντε βρε Πιπερατε την καλησπερα μου!